RASPISAN KONKURS ZA POLAZNIKE

“Međunarodni Muzički Institut”, koji je osnovao svetski priznati violinista i muzički pedagog Stefan Milenković uz podršku nacionalne platforme Srbija Stvara, raspisuje konkurs za izbor ovogodišnjih polaznika ovog vrhunskog međunarodnog edukativnog programa. Institut će ove godine biti održan u Novom Sadu, od 28. jula do 18. avgusta, dok su prijave za polaznike otvorene do 18. aprila.

Zbog velikog uspeha i interesovanja prethodna tri izdanja, institut ove godine proširuje kurikulum koji će pored violine uključivati violu, čelo i kamernu muziku. Polaznici će imati priliku da istraže solistički i kamerni repertoar pod stručnim mentorstvom iskusnih profesora sa prestižnih institucija kao što su Džulijard, Oberlin Konzervatorijum, Fakultet Muzičke Umetnosti u Beogradu i Akademija Umetnosti u Novom Sadu.

„Veoma mi je drago što se međunarodni muzički institut zbog velikog interesovanja organizuje po četvrti put u saradnji sa nacionalnom platformom Srbija Stvara. Cilj je da svaki polaznik kroz posvećenost, disciplinu i sveobuhvatan i intezivan kurikulum, maksimalno razvije svoju umetničku slobodu kroz solidnu tehničku bazu, ali i da razvije druge veštine koje su neophodne za postizanje uspeha u svetu klasične muzike. Ove godine veliki akcenat je na kamernoj muzici koja je, po mom mišljenju, okosnica uspešne karijere jer pored muzičkog senzibiliteta razvija komunikativnost i interpersonalne veštine.“, ističe Milenković.

Međunarodni Muzički Institut
FOTO: PROMO

Prijave su otvorene do 18. aprila, a svi zainteresovani kandidati treba da pošalju svoju biografiju kao i video snimak izvođenja kontrastnih kompozicija putem obrasca koji se nalazi na ovom linku. Ovaj intenzivni edukativni program namenjen je pre svega studentima, ali u određenim slučajevima u obzir će biti uzeti i talentovani učenici mlađi od 18 godina.

Prethodna tri muzička instituta Stefana Milenkovića održana su u Čačku 2021. godine, a potom u Novom Sadu 2022. i 2023. godine, okupivši najtalentovanije studente violine iz Srbije i sveta. Njihova dostignuća upravo i svedoče o uspešnosti ovog programa – Lana Zorjan dobitnica je najznačajnijeg priznanja u svetu klasične muzike International Classical Music Award – Discovery Award dok ne Teofil Milenković pobedio na takmičenju Jeunesses Musicalles u Beogradu a izabran je i kao jedan od kandidata za predstojeće takmičenje Kraljica Elisabeta u Briselu.

Međunarodni muzički institut Stefan Milenković nastao je kao rezultat više od 25 godina kombinovanog iskustva pedagoškog rada profesora Milenkovića na Džulijard školi (Njujork, SAD), Illinois Univerzitetu (Šempejn-Urbana, SAD), Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, kao i velikom broju majstorskih kurseva na globalnom nivou. Pored dubokog uranjanja u svet muzike, veliki deo misije instituta je i popularizacija klasične muzike kroz kreativne pristupe nastupima, programiranju i interakciji sa publikom.

Više detalja o programu, propozicijama i uslovima pohađanja Međunarodnog violinskog instituta, zaintersovani mogu pronaći na zvaničnoj internet stranici Stefana Milenkovića.

—————————————————————————————————–

Nacionalna platforma Srbija Stvara je krovno, međuresorno telo čija je misija da podstiče razvoj sektora kreativnih industrija, nauke i ekonomije zasnovane na znanju i kreira novi nacionalni brend koji Srbiju predstavlja u svetlu moderne i inovativne zemlje, kreativnih i talentovanih ljudi

Izvor : kurir.rs

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *