ROKENROL ŠKOLA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda od 2024. godine uvodi novi program pod nazivom „Rokenrol škola“, u okviru kojeg će jednom mesečno organizovati koncerte talentovanih mladih domaćih bendova.

Dom Omladine
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera.

– Novi program Doma omladine pokrenuli smo sa ciljem da podstaknemo muzičku kreativnost mladih generacija, podržimo nove talente, ali i podmladimo publiku koja dolazi na koncerte u našu ustanovu kulture. Dom omladine je mesto na kojem u mnogo većem broju treba da čujemo i vidimo mlade, kako na sceni, tako i u publici. Upravo sa tim ciljem inicirao sam nekoliko programskih inovacija, među kojima je i Rokenrol škola, koje od ove godine uvodimo u redovne sadržaje i nadamo se da će naići na dobar odziv javnosti.

Andrija Bojanić, Dom Omladine
FOTO: STANISLAV MILOJKOVIĆ

Mladi muzičari imaće priliku da svoj rad predstave u profesionalnom okruženju, na kvalitetnoj opremi, uz punu organizacionu i tehničku podršku, sa adekvatnom promocijom. A njihovi drugari, kao i najšira publika, imaće priliku da ih čuju na mestu koje je, kako mu i samo ime kaže, kuća umetnosti, sticanja novih znanja i druženja za sve mlade ljude.

Rokenrol škola biće platforma sa koje će, nadamo se, mnogi od ovih srednjoškolskih bendova, napraviti proboj na muzičkoj sceni Srbije i regiona, snimiti albume i uspešno graditi svoje karijere. Pozivamo publiku da ih zajedno podržimo na tom putu uspeha, u punom Klubu DOB! – poručio je Andrija Bojanić, v.d. direktora Doma omladine Beograda.

ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: LIVE PRODUCTION

Koncerti će se održavati svake prve nedelje u mesecu, u terminu od 20.00 do 22.00 sata, a publici će se na svakom koncertu predstaviti po dva benda koji čine učenici gimnazija i srednjih škola, iz Beograda i Srbije.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Live Production

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *