SKANDINAVCI PRAVE SERIJU O RATU U BOSNI

Skandinavska produkcijska kuća „Yellow Bird“ trebalo bi da producira „A Life’s Worth„, novu seriju inspirisanu stvarnim događajima o ratu u Bosni tokom devedesetih godina.

Radnja serije „A Life’s Worth“ smeštena je u jesen 1993. godine, usred razornih previranja u Bosni. Švedski vojnici UN-a kreću u opasnu misiju da donesu mir u rascepanoj zemlji, piše Variety. Serija prati putovanje grupe mladih vojnika i njihovog komandanta dok se bore sa složenošću rata u Bosni.

https://www.instagram.com/p/Cyjgf5WrI9E/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Novu seriju predvodi jaka glumačka ekipa, uključujući Edvina Rajdinga, Maksvela Kaningema, Erika Engea, Johana Reborga i Tonija Prinsa. Među dodatnim glumcima su Lazar Dragojević, Ivana Roščić, Alena Džebo i Aljban Ukaj.

Na zvaničnoj stranici serije na sajtu IMDB navodi se da će dve glumice srpskog porekla glumiti u ovom naslovu, a to su Teodora Dragičević i Sandra Stojiljković, koja je izgradila karijeru u Švedskoj.

Teodora Dragićević
FOTO: NENAD KOSTIĆ

„A Life’s Worth“ nudi intiman prikaz izazova sa kojima se suočavaju oni u unakrsnoj vatri, rekla je producentkinja Maida Krak.

– Inspirisana stvarnim događajima, ovo je ovo je jedna od najhrabrijih serija koje smo proizveli, koja prikazuje švedske trupe Ujedinjenih nacija usred alarmantnog sukoba, dok se takođe bavi dinamikom prijateljstva i ljubavi u nemoćnom postojanju – navela je Krak.

Izvor : Kurir.rs / Blic / T.B.

Foto: PrintScreeen/Youtube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *