SLIKA NAŠEG VELIKOG GLUMCA ČKALJE KOJA JE OBIŠLA SVET

Miodrag Petrović Čkalja je svima omiljeni komičar i glumac iz prošlog veka, čiji se filmovi i serije i danas rado gledaju.

Pored glume, Čkalja je bio i zabavljač, pa je pored uloga u serijama i filmovima, često snimao i muzičke albume, na kojima je pevao šaljive pesme. Jedna takva ploča, poprilično zaboravljena, je ovih dana ponovo u centru pažnje.

Mini ploča iz 1967, „Srećna Nova Godina“, ne bi bila ništa specijalno što bi nas zanimalo, da na omotu ploče glumac ne drži gitaru, ima dugačku kosu, i obučen je u školsku uniformu, kao Angus Jang, čuveni gitarista benda AC/DC.

Čkalja kao Angus Jang nam želi Srećnu novu 1967.

„Angusu je uzor (po pokretima) bio Paul Kossoff iz grupe Free a sad vidimo ko mu je uzor po odeći“, „Angus Jang na aparatima“, „Izgleda da su AC DC kao klinci voleli Čkalju i serije Novaka Novaka“ samo su neki od komentara na ovaj internesantan stajlin glumca.

Naravno, sem slučajnosti, i očigledne sličnosti, ovde nema mnogo tema za razgovor, i priča ko je kome „maznuo“ stil.

AC/DC su nastali 1973. u Australiji, a bend su napravili braća Angus i Malkom Jang. Bend 50 godina kasnije i dalje žari i pali na turnejama širom sveta, a njihovi hitovi ulaze na liste najvećih napisaniih i odsviranih u sferi rokenrola.

Bend će i ove godine biti na turneji, sa povratnikom, pevačem Brajanom Džonsonom. Najbliže Srbiji biće u Beču, juna meseca.

O najlošije rangiranim srpskim jelima, ali i novom „drim timu“ | Šta je Danas na meniju?

Izvor : Espreso/CityMagazine/Prenosi A.M.

Foto: Printscreen/ YouTube/ DomaciFilmoviSerije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *