SNIMA SE SRPSKA VERZIJA LOSTA PO PRIČI GORANA SKROBONJE

Foto:Promo

Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2023.

Producentski dani pod sloganom „Producenti idu na odmor“ održani su proteklog vikenda na Fakultetu dramskih umetnosti.

Drugog dana organizovan je i zanimljiv panel „TV serije“, na kome su govorili Tatjana Žeželj (producentkinja „Južnog vetra“), Boban Jevtić (scenarista), Bojan Vuletić (reditelj i scenarista) i Ivana Miković (producent).

Pored filma „Južni vetar 3“, Žeželjeva je najavila da će njen foks u narednih godinu dana biti saradnja sa strancima.

– Na jesen snimam novi film „Mraz“ Pavla Vučkovića, koji pripremam već nekoliko godina. Sledeće godine nam dolaze Nemci i radi se neka priča o zombijima. Očekuje nas i „Južni vetar“, ali i Tesla – otkrila je Tatjana.

Najviše se kvalitetnog TV programa očekuje se s pravom od „Fajerflaj produkcije“, a u ime ove kuće govorili su Boban Jevtić i Ivana Miković.

– Izlaze do kraja godine pred publiku serije „Deca zla“, „Apsolutnih sto“, „Frust“, „Tajkun 2“ i „Crna svadba 2“. Krećemo ovog leta sa snimanjem serija „Fau-efekat“ i „Konstantinovo raskršće“, koja je planirano da ima dve sezone, a spremamo i „Generaciju Tesla“. Radićemo drugu sezonu „Bloka 27“ i finale „Močvare“ – rekla je Mikovićeva.

Kreativni direktor posebno je istakao dva projekta u pripremi.

– „Generacija Tesla“ je prvi projekat kod nas koji se radi po stripu. Ekranizovaćemo priču Gorana Skrobonje „Supernova“, koja donosi nešto novo i zanimljivo – naglasio je Jevtić.

Novela „Supernova“ napisana je 1998, a prvi put je objavljena 2000. u zbirci „Šilom u čelo“. Skrobonja je bez sumnje naš najpopularniji žanrovski pisac. Iz ovoga, kako tvrdi i sam autor, mogla bi da nastane neka vrsta naše verzije čuvene serije „Izgubljeni“ (Lost).

Bojan Vuletić, autor serija „Porodica“ i „Pad“, otkrio je da se vraća filmu, a dao je i savet mladim kolegama.

– Pišem jedan animirani film. Goran Marković nam je na prvoj godini rekao: „Film i TV serija su iluzija.“ Mi nismo novinari osim kad radimo dokumentarce. Morate da se držite moralnog i etičkog konteksta. Sve što radimo je iluzija. Ne može niko da nas optuži za propagandu – rekao je scenarista i reditelj.

Ivana Miković je otkrila studentima da nije realno da očekujemo da Netfliks ili HBO produciraju neku našu seriju.

– Nije teško doći do stranih producenta, ali oni nisu zainteresovani za naš region. HBO je promenio strategiju, a Netfliks teško da će uzeti naslov, već samo paket gotovih serija. Nije realno da finansiraju nove serije – kazala je Mikovićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *