SPREMAJU SE „POTPUNI STRANCI“

Popularno filmsko ostvarenje italijanskog reditelja Paola Đenovezea “Potpuni stranci“ (“Perfetti Sconosciuti“) dobiće verziju koja će biti namenjena publici sa prostora ex-YU, najavili producenti.

Prava za rimejk italijanskog filma otkupila je producentska kuća, koja stoji iza filmova “Leto kada sam naučila da letim“ i “Oaza“, Sense Production iz Beograda.

Reditelj našeg filma baziranog na ovoj priči biće Vladimir Tagić, jedan od kreatora hit serije “Jutro će promeniti sve“ i reditelj filma “Yugo Florida“ čije je snimanje nedavno završeno.

Scenario piše Maja Pelević, poznata po već pomenutoj RTS-ovoj seriji “Jutro“ i seriji “Popadija“, ali i po dugoj listi izuzetnih drama, poput “Pomorandžine kore“ i “Sveta bez žena“. Producenti filma su Nina Seničar, kojoj će, uz bogato iskustvo ispred kamere, ovo biti producentski prvenac, i Milan Stojanović, producent filmova “Leto kada sam naučila da letim“ i “Oaza“ i serije “Područje bez signala“.

Zahvaljujući univerzalnoj i aktuelnoj temi, ovaj italijanski film iz 2016. godine postigao je veliki uspeh na domaćem i na međunarodnom planu, a sa više od trideset različitih zemalja u kojima je adaptiran upisao se u Ginisovu knjigu rekorda.

Najskorija, američka adaptacija je trenutno u postprodukciji. Priča filma prati grupu prijatelja, koji se, kako bi dokazali bliskost i da nemaju šta da kriju jedni od drugih, upuštaju u naizgled bezazlenu igru.

Svako od njih u toku večere na uvid stavlja sve svoje tekstualne poruke i pozive, a ovo, kao što se i da očekivati, ne prolazi bez posledica. U ulogama dobrih prijatelja, odnosno potpunih stranaca naći će se glumci iz Srbije i regiona. Projekat je u fazi pripreme a snimanje je planirano za početak 2025. godine.

Izvor : Tanjug

Foto: Fer Gregory/Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *