ŠTA SU ŽELELI VELIKI PISCI DA BUDU KAO DECA

Za decu i mlade nedavno je „Mala Laguna“ objavila knjigu Zorana Milekića „Kad su veliki pisci bili deca“.

Poučno i zabavno delo, kako navodi izdavač, razvija kod mališana ljubav prema čitanju i proširuje njihovo znanje iz opšte kulture. Branislav Nušić, Branko Ćopić, Vuk Stefanović Karadžić, Danilo Kiš, Dositej Obradović, Ivo Andrić, Isidora Sekulić, Janko Veselinović, Jovan Jovanović Zmaj, Mehmed Meša Selimović, Miloš Crnjanski, Miroslav Mika Antić, Petar Petrović Njegoš, Rastko Sava Nemanjić i Stevan Sremac imena su velikana koje susrećemo u ovoj knjizi.

– Znate li da je mali Branko Ćopić hteo da s vrha jednog brega grabuljama dohvati Mesec? Da li ste čuli da je Ivo Andrić bio nesuđeni glumac? Da li vam je poznato da je mala Isidora Sekulić volela da mašta u – buretu? Svaki veliki pisac postao je to zato što je u detinjstvu zavoleo knjige ili doživeo nešto što ga je posle opredelilo da bude pisac. Na ovim zabavnim stranicama upoznaćeš kakvo su detinjstvo imali naši pisci i kako su se rane godine odrazile na njihovo sazrevanje i karijeru – navodi izdavač.

Zoran Milekić je rođen u Čačku 1974. Diplomirao je na katedri za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Otac je dvoje dece, živi u Čačku i radi kao profesor istorije. Bio je stručni saradnik na srpskom izdanju vrlo čitane knjige „Smešna istorija sveta“. Do sada je objavio naučno-popularne knjige za decu o Dositeju Obradoviću i Mihailu Petroviću Alasu. Godine 2018. izašao mu je roman „Mali vojnik Velikog rata“, a poslednji u nizu je biografija Diane Budisavljević „Austrijanka“.

Izvor : Kurir.rs

Foto : PRINTSCREEN YOUTUBE, KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia, Printskrin / You Tube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *