TOLIKE GODINE STE IH GLEDALI, A OVO VAM JE SIGURNI PROMAKLO

Diznijevi crtani filmovi već su decenijama na glasu zbog svog izražajnog i realističnog stila animacije. Ipak, sve Diznijeve princeze imaju jedan veoma zanimljiv anatomski nedostatak.

Nije potpuno jasno zašto su se Diznijevi animatori odlučili na ovakav potez. U pojedinim animiranim filmovima imamo glavne junake sa manje prstiju kako bi se pojednostavila komplikovana animacija ruku. Kako se navodi, crtačima i animatorima je najteže realistično predstaviti upravo ruke. Ipak, na koji način to objašnjava nedostatak noktiju – nikome nije jasno!

Možda se i ne radi o pojednostavljivanju, nego o svesnom stilskom izboru dizajna crtanih likova.

https://www.instagram.com/p/BkD635xHrCh/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d19ebcf3-cad9-4a2b-996a-6532187545bc

Jedna od pretpostavki je i da je ovo način Diznijevih animatora da naglase vizuelnu razliku između dobrih i loših likova. Prema toj teoriji, likovi s noktima su opasniji. Međutim, ta teorija ne može biti tačns jer su već pronađeni primeri Diznijevih likova, i dobrih i zlih, koji u jednoj sceni imaju nacrtane nokte, a u drugoj ne. Kao primer ističu se princeza Džesmin iz Aladina i zli Gaston iz Lepotice i zveri.

Već je poznato da mnogi likovi iz Diznijevih animiranih filmova imaju manje prstiju ili nose rukavice jer to ubrzava kompleksan proces crtanja i animiranja ruku, no kako u slučaju njihovih noktiju nema nikakvog pravila pojavljivanja, razlog za ovu bizarnu pojavu i dalje ostaje obavijen velom misterije.Inače, mnoge Diznijeve crtaće je potpisao bosanski pisac i scenograf.

Izvor : Espreso/srbijadanas

Foto: Printscreen/youtube/Najlepsi sinhronizovani crtani filmovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *