AKCIJA ČIŠĆENJA DIVLJE DEPONIJE U BALJEVCU

Danas je sprovedena akcija čišćenja divlje deponije u mesnoj zajednici Baljevac. Na ovom prostoru problem divljih deponija se ponavlja već godinama unazad, s tim u vezi nadležne službe Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” na zahtev Saveta mesne zajednice Baljevac, poslednjih godina izlazili su na teren oko 20 puta.

Predsednik Saveta mesne zajednice Baljevac Radojica Živković naglasio je, da problem divljih deponija u Baljevcu nije proizvod nemarnosti isključivo meštana, već i građana okolnih mesta.


Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima prisustvovao je akciji čišćenja divlje deponije i tom prilikom naveo, da je problem divljih deponija karakterističan za mnogobrojne mesne zajednice opštine Obrenovac, te da i uz velike napore da se preveniraju ovakvi komunalni problemi, i dalje su prisutni i kao takvi zahtevaju aktivan pristup rešavanju.

– Od početka tekuće godine, Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obenovac” započela je akciju čišćenja divljih deponija. Pre samo mesec dana, očistili smo deponiju na prostoru mesne zajednice Mala Moštanica, trenutno se radi na čišćenju velike deponije na prostoru mesne zajednice Ušće – rekao je Stanojević.

On je ovom prilikom naglasio, da ukoliko nadležni ne budu naišli na razumevanje građana koji neadekvtno odlažu komunalni otpad, te sa istom praksom ne prestanu, moraće se sprovesti dodatne mere, odnosno prostori na kojima se najčešće pojavljuju divlje deponije, pokriće se video nadzorom.– Naime, svi mi apelujemo, da građani koriste sve raspoložive resurse i ponuđene benefite, međutim neretko se suočavamo sa ovakvim slikama koje nisu usklađene sa karakteristikama savremenog društva – naveo je Stanojević.

On je zamolio građane, da komunalni otpad odlažu na adekvatan, propisan način, kako bi se sredstva iz budžeta koja se moraju uložiti u uklanjanje deponija, preusmerila na sprovođenje nekih drugih akcija, koje bi bile od koristi za sve građane.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *