AKCIJA PODELE ZAŠTITNIH SREDSTAVA ZA OBRENOVAČKE BICIKLISTE

Komisija za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac organizovala je u ulici Vuka Karadžića akciju podele zaštitnih kaciga, kompleta svetala za bicikle i svetloodbojnih prsluka biciklistima. Ova akcija sprovedena je u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj.

„Opština Obrenovac i Komisija za bezbednost u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj brinu o svakom učesniku u saobraćaju nevezano da li je to biciklista, vozač automobila ili bilo ko ko u trenutku kada izađe iz svog stana postaje učesnik u saobraćaju. Najveći akcenat smo stavili na naše najmlađe učesnike i smatramo da tu i treba da bude najveći akcenat, jer oni tek počinju da voze bicikle, počinju da odlaze u škole i samim tim moramo da ih edukujemo.“ – naglasio je Ivan Stojić, predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju.

 Deca spadaju u jednu od najranjivijih grupa učesnika u saobraćaju, zato je prema rečima Stojića za decu pešake i bicikliste posebno značajno da na vreme adekvatno usvoje pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju, a opština Obrenovac će se i dalje truditi da ovakvim i sličnim akcijama poboljša bezbednost pre svega dece, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

„Brinućemo o prvacima, brinućemo o edukaciji, radićemo Pažljivkove predstave, radićemo edukaciju naših najmlađih u školama, radićemo sve što je potrebno da ih naučimo kako da se ponašaju odgovorno u saobraćaju, što i jeste cilj Komisije za bezbednost u saobraćaju.“ – dodao je Stojić.

Stojić je podsetio da je stalno otvoren konkurs za dodelu besplatnih auto sedišta za decu koja su rođena posle prvog decembra 2022. godine i pozvao roditelje koji nisu dobili auto sedišta da konkurišu za dodelu istih.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *