ANA BRNABIĆ POSETILA KARAVAN „DIGITALNA EKSPEDICIJA“ U OBRENOVCU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas karavan „Digitalna ekspedicija“ u Obrenovcu. Digitalna ekspedicijia, između ostalog, ima za cilj da najmlađim i najstarijim sugrađanima približi sve mogućnosti koje donosi internet. Zahvaljujući Digitalnom karavanu, koji bi, kako je planirano, trebalo da obiđe svaki grad i svaku opštinu u Srbiji, ostvaruje se cilj da mlađi i najstariji usvoje nove, dodatne veštine.

„Na taj način ostavljamo trag na čitav razvoj zemlje i ne samo to, zahvaljujući činjenici da mladi u svemu ovome podučavaju najstarije sugrađane premošćavamo generacijski jaz i pravimo nove komunikacije, što je u novom digitalnom dobu poseban problem i slabost koju mi u Srbiji uspevamo da ispravimo“, rekla je Ana Brnabić, prilikom obilaska radionica naših najmladjih i najstarijih sugradjana.

Ana Brnabić je ovom prilikom naglasila da penzionerske kartice, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana, sutra stupaju na snagu što će im omogućiti da koriste pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

„Od sutra možete da posetite više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca gde ćete moći da ostvarite značajne popuste i uz sve prikupite dodatne bodove za nove, dodatne pogodnosti“. – rekla je Ana Brnabić.

Brnabić je apelovala i na ostale penzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice da to učine.

Predsednicu Vlade, učesnike karavana. radionica i ostale goste i sugradjane, pozdravio je predsednik GO Obrenovac Miloš Stanojević.

U pozdravnom govoru naglasio je , izmedju ostalog, da mu je drago što Obrenovac može da bude domaćin karavanu i da se nada da će ovakve aktivnosti imati ogroman uticaj na mlade ali i najstarije sugradjane, kada je digitalno opismenjavanje u pitanju.

„Digitalni karavan i danas je na gradskom Trgu tu za sve građane, od najmlađih do najstarijih, kako bi bili podjednako bezbedni na internetu. Premijerka Ana Brnabić sa svojim timom obišla je našu novu biblioteku i Kancelariju za mlade u kojima su održane praktične obuke robotike i praktične upotrebe interneta.“ – naglasio je Stanojević.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *