ASFALTIRANJE RATARSKE ULICE

Radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji puteva u okviru projekta projekta ”Put do svake kuće” nastavljeni su u mesnoj zajednici Ratari. U toku je asfaltiranje dela Ratarske ulice koja spaja Šabački put sa mesnom zajednicom Grabovac. Radove su obišli predstavnici Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, naglasio je da se prvi deo ulice radi sada, a da se nastavak radova na drugom delu Ratarske ulice očekuje sa prvim lepim danima 2024.godine.

„U skladu sa našim planom, koji je već gotov, i koji smo već uputili ka samom Gradu Beogradu, kako bi sve ulice koje su u našem planu bile uvrštene u plan Grada Beograda za narednu godinu.“ – rekao je Stanojević.

Meštani Ratara kažu da je ova ulica bila u veoma lošem stanju i da je asfaltiranje iste bilo neophodno, a nadaju se da će se ovim tempom nastaviti radovi u Ratarima i u narednoj godini. Pored asfaltiranja, u ovom delu opštine, u okviru projekta „Čista Srbija“ planirana je izgradnja kanalizacione mreže.

„Mreža je u potpunosti isprojektovana, ostaje nam da se samo dogovorimo oko postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje treba da bude na kraju linije prema Grabovcu. Mi se nadamo da će radovi krenuti na proleće i da će ovo biti pilot projekat kako ćemo rešiti kanalizacijom sva naseljena mesta na teritoriji opštine Obrenovac koja ne mogu da se sliju u gradsku kanalizaciju. Svako mesto će imati svoju malu kanalizaciju sa prečišćivačem i tako ćemo se obezbediti da ona voda koja ide iz kanalizacije bude takvog kvaliteta da ne zagađuje našu životnu sredinu.“ – rekao je direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Branko Matić.

U toku ove godine na teritoriji opštine Obrenovac rekonstruisan je velik broj putnih pravaca, a u planu je da se asfaltiranje ovom dinamikom nastavi i tokom naredne godine. Asfaltiranje se obavlja prema utvrđenom planu i prema prioritetima koje su dostavili Saveti mesnih zajednica.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *