BESPLATNE LETNJE RADIONICE ZA DECU I MLADE

Gradska opština Obrenovac i Kancelarija za mlade opštine Obrenovac i ove godine organizuje letnje radionice za decu i mlade. Tokom leta 2024. godine u okviru programa neformalnog obrazovanja realizovaće se 10 besplatnih radionica pod nazivom ”Obrenovac–grad znanja”. Cilj ovog programa je da obezbedi kvalitetno, interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i angažovano provođenje slobodnog vremena tokom leta.

Deca i mladi iz Obrenovca imaće priliku da pohađaju radionice Ulicama Obrenovca, Pravljenje igrica u Scratch-u, Kaligrafija (lepo pisanje), Robotika, Radionica džeza i komercijalnog plesa, Kreativna radionica, Sa naukom na TI, Radionica kratkog filma, Osnove plesa-Tango i salsa.

Od ponedeljka, 1. jula počela je sa realizacijom radionica Pravljenje igrica u Scratch-u, a prvi čas ove letnje radionice posetio je načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima Boris Bogdanovski, koji je tom prilikom pozdravio mlade Obrenvčane i njihove predavače i poručio im da je pred njima leto koje će obeležiti različiti zanimljivi programi namenjeni deci i mladima.

– Ove godine, kao i prethodnih interesovanje mladih za besplatne radionice tokom leta je veliko. Ove godine za pohađanje letnjih radionica prijavilo se više od 300 mladih sugrađana. Mladi su zainteresovani za naše programe, što je i naš cilj – rekao je Bogdanovski.

On je ovom prilikom istakao da su letnje radionice prilika da mladi aktivno provedu slobodno vreme tokom letnjeg raspusta.

– Radionica Pravljenje igrica u Scratch-u popularna je među mladima, radionica je posećena i kvalitetna. Mi ćemo i u budućnosti osluškivati potrebe mladih, te ćemo programe kreirati na osnovu njihovih interesovanja i potreba. Ove godine mladi će imati na raspolaganju još 9 kvalitetnih radionica, među kojima je i radionica Ulicama Obrenovca, gde će naši mladi sugrađani dobiti priliku da upoznaju istoriju Obrenovca. Takođe, radionica Kaligrafije naučiće polaznike lepom pisanju, a prilikom realizacije ove radionice sarađivaćemo sa crkvom u Obrenovcu – naveo je Bogdanovski.

On je naglasio, da je program letnjih radionica kreiran tako da zadovolji potrebe mladih sugrađana raličitih interesovanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *