BESPLATNI KURSEVI JEZIKA ZA MLADE IZ OBRENOVCA

Kancelarija za mlade gradske opštine Obrenovac, u okviru programa neformalnog obrazovanja, realizuje tri besplatna kursa jezika za mlade iz Obrenovca. Kursevi su namenjeni nezaposlenima, studentima i srednjoškolcima između 15 i 30 godina. Broj učesnika po kursu je do 20.

Načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima Boris Bogdanovski podsetio je da se ovaj program u organizaciji Kancelarije za mlade uspešno realizuje već godinama unazad.

– Kursevi jezika biće organizovani u dve grupe, tako da će biti mesta za sve mlade Obrenovčane koji su zainteresovani da nauče neki novi strani jezik ili usavrše već stečena znanja iz ove oblasti. Časovi će biti održavani utorkom, sredom, četvrtkom i petkom u različitim terminima. Predavači su profesori srednjih obrenovačkih škola. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane mlade Obrenovčane da podnesu prijave za pohađanje kurseva jezika – rekao je Bogdanovski.

Bogdanovski je ovom prilikom naglasio, da će nakon realizovanih kurseva, polaznici koji budu uspešno završili kurseve, dobiti sertifikate, što kako ističe, može pomoći mladima da postanu konkuretniji na tržištu rada, prilikom pronalaska novog posla ili da steknu dodatne kvalifikacije za više radne pozicije.

Prijave su do nedelje, 25. februara preko  prijavnog formularа .

Zainteresovani se mogu prijaviti na jedan od sledećih kurseva:

Engleski jezik-početni nivo

Ovaj kurs je namenjen polaznicima koji nikada nisu učili engleski jezik ili onima koji su ga učili, ali nisu dobro savladali čak ni osnove.

Kurs stavlja akcenat na konverzaciju i opštu komunikaciju u svakodnevnim životnim situacijama. Tokom kursa će biti obrađene razne teme i širok spektar vokabulara. Polaznici će naučiti nove reči i izraze koji će im umnogome olakšati govor. Pored toga, oni će steći osnovno znanje gramatike koje će od samog početka primenjivati u konverzaciji. Nakon ovog kursa, polaznici će moći da pričaju o osnovnim životnim temama, kao i da se snađu u inostranstvu i na putovanjima. Primera radi, moći će da kažu nešto o sebi, da naruče željeno jelo u restoranu, da pitaju za pravac, da kupe nešto u prodavnici. Koristiće osnovna prošla, sadašnja i buduća vremena, te će shodno tome umeti da ispričaju priču iz prošlosti, ali i da ukažu na neke planove i želje za budućnost.

Kurs engleskog jezika za početnike se odvija dva puta nedeljno

Termini nastave: sreda 20:10-21:10, petak 19:30-20:30, prvi čas počinje 28.februara

Predavač: Ivana Radivojević

Kurs naprednog konverzacijskog engleskog

Konverzacija engleskog jezika je specijalno osmišljen kurs za one koji već poseduju neko srednje ili napredno znanje engleskog jezika.

Akcenat rada je na konverzaciji i opštoj komunikaciji u svakodnevnim životnim situacijama.

Tokom kursa se obrađuju razne teme i širok spektar vokabulara. Polaznici će imati priliku da diskutuju o različitim temama, učestvuju u debatama, grupnom i timskom radu, ali i da samostalno, usmenim putem, izlažu svoje stavove i ubeđenja.

Za ovaj kurs ne postoji nikakav zvanični udžbenik, već se koriste skripte i prezentacije koje profesor priprema svaki čas. Na kursu se priča isključivo na engleskom jeziku.

Termini naprednog konverzacijskog: sreda 21:10-22:10, petak 20:30-21:30, prvi čas počinje 28.februara

Predavač: Ivana Radivojević

Početni kurs francuskog jezika

Početni kurs francuskog jezika On y va ! namenjen je mladima koji žele da nauče osnove francuskog jezika, da razviju veštine osnovne, jednostavne komunikacije u svakodnevnim

situacijama, kako u usmenoj tako i u kraćoj pisanoj formi. Polaznici će tokom trajanja kursa naučiti da čitaju jednostavnije tekstove, da predstave sebe i druge (svoje okruženje, prijatelje i porodicu), da broje na francuskom jeziku, da vode kraće

dijaloge unutar date teme (u restoranu, kafiću, aerodromu, stanici, u kupovini, na ulici…), da pišu kraće tekstove u vidu pisama, mejla, oglasa, kraćeg sastava…da daju svoje mišljenje o datoj temi, iskažu dopadanje/nedopadanje, opišu predmete iz okruženja, da govore o svojim interesovanjima, da postave pitanja i daju odgovore… Kroz rad na tekstovima i dijaloge unutar grupe, polaznici kursa će na jednostavan i nenametljiv način usvojiti i osnove gramatike.

Metoda za učenje : Le Nouveau Taxi 1, Hachette

Termini nastave : Utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21 čas, prvi čas počinje 27. februara

Mesto: prostorije Kancelarije za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”

Uzrast: studenti, srednjoškolci i nezaposleni

Predavač: Marija Petrović

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *