ČLANOVI DŽUDO KLUBA „OBRENOVAC“ POLAZNICI „MAJDOV AKADEMIJE“

Članovi džudo kluba „Obrenovac“ tokom ovog meseca bili su polaznici drugog džudo kampa svetskog prvaka Nemanje Majdova“Majdov akademije“ u Istočnom Novom Sarajevu. Više od 700 džudista iz 20 zemalja imalo je priliku da uči od najboljih u ovom sportu, kao što su Naohisa Takato iz Japana i Rustam Orujov iz Azerbejdžana.

„Kamp je bio zaista posećen, bilo je preko 750 klinaca, bilo je 56 trenera iz dvadeset zemalja sa tri kontinenta. Ti kampovi najviše znače, tamo se najviše pokupi znanja od tih vrhunskih sportista. Sada su pokazivali neke tehnike u parteru na kojima su oni osvajali svetske medalje i olimpijske i evropske. To je za decu jako veliko iskustvo, dosta su naučili, dosta sada toga praktikujemo na treninzima. Mislim da će pamtiti ovaj kamp i nadam se da ćemo i sledeće godine uspeti da se priključimo kampu. “ – rekao je Branko Živković, trener i predsednik džudo kluba Obrenovac.

Organizator “Majdov akademije” Nemanja Majdov rekao je novinarima da više od 700 učesnika, oko 100 trenera i pune tribine sportske dvorane dovoljno govore o značaju ove manifestacije, kako za ovaj grad, tako i za Republiku Srpsku.

“Deca su naša budućnost i ako se i jedno dete odavde plasira na Olimpijske igre ili bude evropska ili svetska medalja, uspeli smo. Nadamo se da hoće jer radimo sve što možemo da tome doprinesemo. Deca su se obradovala našim sportskim zvezdama, njihovim uzorima. Mislim da će biti sjajno, a mi ćemo dati maksimum da sve protekne kako treba”, rekao je Majdov.

Nema sumnje da je ovo velika stvar za sve mlade džudiste jer su učili veštine ovog sporta od najvećih svetskih majstora.

– Kada sam bio mali sanjao sam da negde u blizini ima ovakav događaj, gde bih pre svega upoznao, a onda i učio od svojih uzora. Nažalost, u moje vreme je ovo bilo samo daleko u svetu, ali sada to sve imamo ovde i evo još i besplatno – rekao je Majdov.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Džudo klub Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *