DRUGA SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE OBRENOVAC

U Obrenovcu je održana druga sednica Skupštine gradske opštine Obrenovac. Na današnjoj sednici donete su odluke od značaja za funkcionisanje Gradske opštine Obrenovac i javnih preduzeća čiji je osnivač opština Obrenovac.


Sednici Skupštine prethodila je sednica Veća gradske opštine Obrenovac na kojoj je doneta odluka o produženju privremenog finansiranja, odnosno usvajanju tromesečnog plana GO Obrenovac, a u svrhu realizacije planova za drugi kvartal 2024. godine.

Odbornici su usvojili Predloge rešenja o davanju saglasnosti na godišnje programe poslovanja za tekuću godinu sa finansijskim planovima za period januar – jun 2024. i projekcijom do kraja iste JP za izgradnju Obrenovca, JP za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji GO Obrenovac i JP Sportsko kulturni centar Obrenovac, uključujući i davanje saglasnosti na posebne programe ovih preduzeća za korišćenje sredstava iz budžeta GO Obrenovac, do kraja juna 2024. godine sa projekcijom do kraja tekuće godine.

Odbornici su odlučivali i o Predlozima rešenja o davanju saglasnosti na Odluke Nadzornih odbora JKP „Toplovod“ Obrenovac, JKP „Vodovod i kanalizacija Obrenovac“, i JKP „Parking servis“ Obrenovac o prvoj izmeni programa poslovanja i finansijskog plana za 2024. godinu, kao i o davanju saglasnosti na Predloge rešenja o prvoj izmeni posebnih programa ovih preduzeća za korišćenje sredstava iz budžeta GO Obrenovac za prvih šest meseci tekuće godine.

Na današnjoj sednici za direktora Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, na period od četiri godine, imenovan je Goran Ćirić.

Većinom glasova donete su odluke o povećanju osnovice za obračun i isplatu zarada zaposlenih u javno komunalnim preduzećima, o proširenju groblja u MZ Stubline, kao i usvajanju početnog likvidacionog izveštaja JP „Poslovni prostor“ Obrenovac – u likvidaciji.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *