EKO KAMPOVI – OBRENOVAČKI OSNOVCI OTPUTOVALI NA GOČ, TARU I BUKULJU

Prva grupa od 270 đaka iz obrenovačkih osnovnih škola u okviru programa „Eko kampovi“ danas je krenula put odmarališta Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda na Bukulji, Goču i Mitrovcu na Tari.

Obrenovački mališani će u okviru programa „Eko kampovi“, koji se u potpunosti finansira iz budžeta Gradske opštine Obrenovac, provesti narednih sedam dana u odmaralištima „Centra dečjih letovališta Beograda“. Na ovaj put ispratio ih je i podelio radost sa njima predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima.

„Kako da ne budeš raspoložen kad ti dan počne ovako jednim veselim događajem. Deca kreću na besplatnu ekskurziju. Vesela deca, veseli roditelji, kako smo obećali da će biti, tako smo i uradili. Ove nedelje jedna grupa, sledeće nedelje još jedna i idemo dalje. Bitno je da njih vreme posluži, da se lepo provedu i da se vrate veseli i zdravi.“ – rekao je Stanojević.

Ono što je novina u odnosu na prethodne godine, što se tiče ovog projekta, je izlazak u susret zahtevu prosvetnih radnika da deca ne putuju tokom raspusta već da se ovaj program tretira kao rekreativna nastava u toku školske godine.

Direktor Sportsko kulturnog centra Obrenovac, Dušan Mitrović, naglasio je da su na rekreativnu nastavu otputovali učenici koji nisu putovali ove godine.

Program „Eko kampovi“  je jedinstven u Srbiji, a uspešno se realizuje već jedanaest godina zaredom i veoma je značajan za pravilan razvoj mališana. Opština Obrenovac prepoznaje interes dece u zdravstvenom smislu ali i u ekološkom i socijalnom smislu gde se deca razvijaju učeći o prirodi uživajući u prirodi.

„Ovo je stvarno dan velike radosti za Obrenovac, srećna i nasmejana lica dece sve nam govore.“ – rekao je Boris Bogdanovski, načelnik KZM Obrenovac.

Direktor „Centra dečijih letovališta i odmarališta Beograd”, Ivan Jegorović, rekao je da su svi objekti spremni za doček obrenovačke dece, kvalitet usluga je podignut na najviši nivo i sve je podređeno tome da se deca osećaju prijatno, bezbedno i lepo i da sa sobom ponesu najlepše uspomene iz „Centra dečijih letovališta i odmarališta Beograd”.

„Jedanaest godina živi projekat i drago mi je da živi neka Čučkova ideja već više od deceniju. Nadam se da će živeti još mnogo godina i da ćemo ovako ispraćati decu, jer klinci koji su prvi put išli pre jedanaest godina na ove programe, danas neki od njih su zaposleni, neki su studenti, ali činjenica je da se svi sećaju i da nose lepe uspomene iz ovakvih programa. Ovo je jedinstven program u našoj zemlji, na korist sve naše dece iz Obrenovca i zaista sam ponosan na njega jer sam učestvovao od osnivanja pa do današnjeg dana.“ – rekao je Jegorović.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *