FILM „ČUVARI FORMULE“ U SKC OBRENOVAC

Film ”Ćuvari formule” biće prikazan u bioskopskoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” 27, 28, 29. i 30. oktobra sa početkom u 20.00 sati.

Film „Čuvari formule“ u režiji Dragana Bjelogrlića, po scenariju Vuka Ršumovića, nastao je po motivima romana „Slučaj Vinča“ profesora Gorana Milašinovića,

Za svoj treći rediteljski projekat, Dragan Bjelogrlić još jednom se odlučio da na filmskom platnu oživi istorijske ličnosti i dogajađe. Ovog puta, vodi nas u 1958. godinu i Institut Vinča, gde profesor Dragoslav Popović vodi tajni projekat koji će imati dalekosežne – i čak, fatalne – posledice po njega i troje studenata sa kojima je sarađivao. Nakon što dođe do neočekivanog izlaganja radioaktivnim česticama, životi profesora i mladih istraživača bivaju ugroženi, pa oni odlaze na lečenje u Francusku u nadi da će tamošnji lekari pronaći rešenje.

U naslovnim ulogama gledaćemo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”.

Cena ulaznice je 400,00 dinara.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *