FILM „IGRE GLADI – BALADA O PTICI PEVAČICI I ZMIJI“ U SKC OBRENOVAC

Film „IGRE GLADI – BALADA O PTICI PEVAČICI I ZMIJI“ biće prikazan u bioskopskoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” u sredu, 29.novembra i u četvrtak, 30. novembra sa početkom u 20.00 sati.

Impozantne građevine iz nacističkog doba, socijalistička, modernistička i postindustrijska arhitektura inspirisale su tvorce filma „Igre gladi“ u novom nastavku: „Balada o ptici pevačici i zmiji“.

Osam godina nakon što je Ketnis Everdin ispalila svoju poslednju strelu, obožavaoci distopijskog blokbastera „Igre gladi“ (Hunger Games) vraćaju se u Panem: „Balada o ptici pevačici i zmiji“ (The Ballad of Songbirds & Snakes) je prednastavak četvorodelnog uspešnog filma i u četvrtak (16.11.) počinje da se prikazuje u bioskopima širom sveta. 

Film se bazira na istoimenom romanu „Igre gladi“, autorke Suzan Kolins iz 2020. i dešava se 64 godine pre događaja iz prvog filma. Priča o događajima koji su doveli do toga da mladi Koriolan Snou postane tiranski predsednik Panema (uloga koju je u originalnim filmovima igrao Donald Saterlend). 

Panem je mlada država, a vladajući Kapitol učvršćuje svoju moć nad okruzima smrtonosnim Igrama gladi. Cilj tih igara je da se 24 tributa – 12 devojaka i 12 dečaka iz 12 okruga Panema – bore do smrti jedni protiv drugih, dok jedan ne preživi i bude proglašen pobednikom. Njih obučavaju takozvani mentori. 

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Photo Credit: Courtesy of Lionsgate

U filmu „Balada o ptici pevačici i zmiji“ Tom Blajt igra ambicioznog 18-godišnjeg mentora Snoua. Potiče iz nekada moćne porodice, od čijeg bogatstva nije ostalo mnogo. Dodeljena mu je devojka iz siromašnog okruga 12, Lusi Grej Berd (Rejčel Zegler), da je trenira do pobede. I u ovom filmu, borbe u areni su srž filma. 

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”.

Cena ulaznice je 400,00 dinara.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *