FILM „ŠTO SE BORE MISLI MOJE“ U SKC OBRENOVAC

Film ”Što se bore misli moje” biće prikazan u subotu, 23. i u nedelju, 24. septembra sa početkom u 20.00 sati u Sportsko-kulturnom centru ”Obrenovac”.

U godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila na bioskopsko platno stiže uzbudljiv istorijski, politički triler, po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića, o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se, 1868. godine, dogodio na Košutnjaku.

Uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je glumcu Draganu Mićanoviću, dok uloge ostalih istorijskih ličnosti igraju istaknuti glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Zoran Cvijanović, kao i glumci mlađe generacije: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.

Kako ozbiljna i važna istorijska tema iziskuje temeljan rad, snimanje filma počelo je na jesen 2021. godine i trajalo je skoro punih godinu dana.

„Znamo izvršioce, ne znamo nalagodavce, kao u većini atenata“, istakao je reditelj, dodajući: „Uzeli smo sebi za pravo da ukažemo na one sile, za koje mislimo da stoje iza toga.“

„Ima stvari koje nisu poznate i nikada se neće ni saznati. Što se tiče poznatih stvari, mi smo se apsolutno držali istorijskih činjenica, a što se tiče nekih momenata koji nisu rasvetljeni, predstavili smo ih onako kako mislimo da su se odigrali. U tom smislu nismo se igrali, sve je tako moglo da se dogodi.“

Osim što je film „Što se bore misli moje“ bazično politički triler, po rečima autora, reč je i o ljubavnoj priči koja se osvrće na odnos između kneza Mihaila i njegove, znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”.

Cena ulaznice je 400,00 dinara.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *