GRAĐEVINSKI RADOVI NA IZGRADNJI TREĆE MAGISTRALE TOPLOVODA

Obavljaju se radovi na izgradnji Treće magistrale toplovoda, a juče su građevinske radove u Majdanskoj ulici obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac” Boris Ivković istakao je značaj izgradnje Treće magistrale toplovoda za toplovodni sistem, ali i za celu opštinu Obrenovac.

– Treća magistrala obezbeđuje toplotnu energiju dovoljnu za još jedan grad. U opštini Obrenovac proteklih 40 godina razvijan je sistem daljinskog grejanja, međutim vremenom došlo je do kraja širenja energetskog kapaciteta, pa nije bilo mogućnosti da se u takvim uslovima nastavi širenje mreže u delovima opštine gde sistem toplovoda nije izgrađen – objasnio je Ivković.

On je istakao da će se povezivanjem Treće magistrale sa Drugom magistralom toplovoda, energetski kapacitet Obrenovca podići na viši nivo.

– Kako bi mnogobrojna naselja dobila brzu i efikasnu energiju, te da bi se kvalitet života građana značajno promenio, potrebno je uložiti sredstva u iznosu od oko 3 milijarde dinara. Međutim, ukoliko pođemo od činjenice da je budžet Toplovoda za investicije oko 50 miliona, onda je jasno da je samom preduzeću potrebno 60 godina da završi posao izgradnje Magistrale 3. Da bismo završili posao brzo i efikasno, potrebna je borba mesne zajednice, Gradske opštine, Republike Srbije i Grada Beograda – rekao je Ivković.

On je ovom prilikom naglasio da je za efikasnu izgradnju toplovodne mreže neophodna saradnja Gradske opštine, Grada Beograda i Republike Srbije.

Radovi na izgradnji Treće magistrale toplovoda trebalo bi da budu završeni krajem naredne godine.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

One thought on “GRAĐEVINSKI RADOVI NA IZGRADNJI TREĆE MAGISTRALE TOPLOVODA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *