GRADSKA OPŠTINA OBRENOVAC PREDSTAVLJENA NA SAJMU TURIZMA

Međunarodni sajam turizma otvoren je na Beogradskom sajmu pod sloganom „Avantura počinje ovde!“, a trajaće do 25. februara.

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma predstavljeno je više od 27 zemalja i 400 izlagača, a zemlja partner Sajma turizma 2024 je Republika Grčka. Prvi put na Sajmu turizma pojavljuju se Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo će učestvovati su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Posetioci sajma imaju priliku da upoznaju turističke potencijale beogradskih opština, ali i najznačajnije turističke atrakcije glavnog grada. Na ovogodišnjem sajmu turizma, prezentacijom turističke ponude,  predstavila se i Gradska opština Obrenovac.

Na štandu Gradske opštine Obrenovac ove godine predstavljena je obrenovačka zelena oaza, Zabran, Obrenovačka banja i njena blagotvorna dejstva, popularna „Cevka“, sportsko-rekreativni sadržaji, ali i drugi verski i kulturno-istorijski spomenici koji svedoče o dugoj tradiciji naše opštine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević posetio je štand Gradske opštine Obrenovac na 45. Međunarodnom sajmu turizma.

„Ne samo da imamo mnoštvo starih crkava i manastira, već su to i prirodna bogatstva kao što su Zabran, Arboretum, Potkovica, sama šuma Duboko i sva druga prirodna bogatstva i lokaliteti koji sam Obrenovac čine zanimljivom lokacijom za vikend ili jednodnevni turizam.“ – rekao je Miloš Stanojević i naglasio da Obrenovac neprestano ulaže u očuvanje i razvijanje turističkih potencijala.

Ono što je poslednje urađeno, kako navodi predsednik opštine Obrenovac, je da je obogaćen „Avantura park“ u Zabranu, a postoji još projekata i planova koji treba da se sprovedu u delo poput lokacije Starog mlina koji bi predstavljao savremeno kulturno gnezdo Obrenovca u budućnosti, kao i Uzun Mirkov han koji bi takođe bio atraktivna lokacija turistima.

Direktor JKP „Obrenovac“ Milan Marošanin je naglasio da Obrenovac, pored svega što poseduje, mora da postane popularna turistička destinacija i da lepote Obrenovca treba pokazati i drugima.

„Turizam u Obrenovcu se sve više razvija. Ako pomenemo Zabran, Arboretum, Banju, Cevku, naše manastire, restorane, Savu, Kolubaru, Tamnavu, mnogo toga Obrenovac ima da ponudi, posebno Beogradu i okruženju Beograda i zbog toga smo već evo treća, četvrta godina sa Turističkom organizacijom Beograda na istom štandu.“ – rekao je Marošanin.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.r

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *