GREJANJE NA GAS U DOMAĆINSTVIMA U BARIČU I MALOJ MOŠTANICI

Gasifikacija opštine Obrenovac je jedan od velikih ekoloških projekata koji je od velikog značaja za poboljšanje uslova životne sredine, kao i samog kvaliteta života građana Obrenovca.

Predstavnici opštine Obrenovac i grada Beograda obišli su domaćinstva porodica Gajić, Ašanin i Nikolić u Bariču i Maloj Moštanici koja su priključena na gasnu distributivnu mrežu, kako bi se uverili u sve pogodnosti ovog načina grejanja.

„Ovo je najveći ekološki projekat u Obrenovcu, uz samo odsumporavanje koje će rešiti problem TENT-a, uz Treću magistralu koja će veliki broj kuća u Urovcima, Krtinskoj, Šljivicama, šabačkoj Zvečkoj, centralnoj Zvečkoj rešiti problem sa ugljem i drvima za grejanje. Ovde, pre svega Barič i Mala Moštanica, ako bi svi bili na gas mi više ne bi imali zagađenja od individualnih ložišta. Još MEI TA da stavi filtere, to smo im naložili, i apsolutno ćemo imati čist vazduh u Obrenovcu, u smislu da nemamo ni jednog zagađivača, osim saobraćaja.“ – rekao je gradski menadžer, Miroslav Čučković.

Građani Bariča i Male Moštanice koji su priključeni na gas naglasili su da su zadovoljni ovakvim načinom grejanja, da računi za utrošeni gas nisu veliki i da se ova investicija svakako isplati. Korisnik grejanja na gas, Milan Gajić, rekao je da je račun za poslednja dva meseca grejne sezone bio 8000 dinara, za objekat od 170 kvadrata.

„Ono što je činjenica je da smo mi uložili dodatni napor i one delove naše opštine koji nisu bili pokriveni gasnom mrežom, da smo zajedno sa Srbijagasom sproveli gasifikaciju i ono što je sada neophodno jeste da mreža dobije upotrebnu dozvolu i da mogu ljudi da se priključuju na nju.“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik GO Obrenovac.

Milorad Bođan, član Veća GO Obrenovac, rekao je da gasifikacija opštine Obrenovac, za sada, ide u dobrom smeru, a da malih problema ima sa gasnim stanicama u Draževcu, Zvečkoj i Velikom Polju gde se zajedno sa Srbijagasom radi na otklanjanju tih problema.

Nadležni iz opštine Obrenovac stoje na raspolaganju svim zainteresovanim građanima za priključenje na gasovodnu mrežu.

Vlasnici domaćinstava prilikom prijavljivanja za priključak na gasovodnu mrežu, potrebno je da dostave kopiju lične karte vlasnika objekta, izvod iz lista nepokretnosti, lokaciju objekta na kopiji katastraskog plana, odobrenje za izgradnju, odnosno odobrenje za upotrebu. Obrazac zahteva za priključak na mrežu gasovoda, građani mogu preuzeti u kancelarijama Saveta mesnih zajednica, kao i na zvaničnom sajtu Gradske opštine Obrenovac.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *