HUMANITARNI VINSKI FESTIVAL

Vinski festival, koji je ovoga puta imao humanitarni karakter, okupio je u novoj zgradi biblioteke „Vlada Aksentijević“ veliki broj ljubitelja vina, a svoju ponudu posetiocima su, pored lokalnih proizvođača, predstavile vinarije i iz drugih krajeva Srbije.

Mihailo Dimitrijević, organizator festivala je rekao da se na festivalu pored proizvođača vina nalaze i proizvođači sireva, pesnikinje i „Vredne žene Obrenovca“ kako bi svi zajedno prikupili određena novčana sredstva za lečenje Ognjena Bojkovića.

Vinski festival Obrenovac ima za cilj da obogati društveni život mesta uz popularizaciju vina i vinske kulture. Vino spaja ljude.

„Imamo stare goste koji su nam dolazili na prethodne festivale, ali i neke nove. Festival je lokalnog karaktera i to je jako važno da budu proizvođači sa teritorije Gradske opštine Obenovac i to su destilerija Nešić i manja vinarija iz Skele, a takođe je i internacionalnog karaktera jer su nam došli gosti iz Bosne koji proizvode fenomenalan kozji sir.“ – rekao je Dimitrijević.

Posetioci su danas uživali u dobrom vinu i sirevima, uz starogradsku muziku, a mogli su i da kupe knjigu poezije ili neku od mnogih rukotvorina koje su izložile „Vredne žene Obrenovca“ i da na taj način pomognu malom Ogiju.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *