IZGRADNJA TROTOARA U ULICI PROTE MATEJE NENADOVIĆA U ZABREŽJU

U ulici Prote Mateje Nenadovića u Zabrežju izvode se završni asfalterski radovi na izgradnji trotoara.

U ovoj fazi izgrađeno je 600 metara trotoara, do raskrsnice sa ulicom Zabreških partizana. Po završetku radova otpočeće i druga faza radova koja podrazumeva izgradnju trotoara do Kajak kanu kluba „Zabrežje“.

Radove je obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević koji je naglasio da će ovaj trotoar biti sigurnost za sve učesnike u saobraćaju, naročito za pešake.

„Činjenica je da je ovo jako frekventna ulica, naročito u letnjim danima, zbog blizine reke Save i zbog toga što naši sugrađani imaju naviku da iz grada prošetaju do Zabrežja. Iz tog razloga mi smo imali želju i volju da upravo ispunimo zahteve mesne zajednice Zabrežje.“ – rekao je Stanojević.

Kako navode iz Gradske opštine Obrenovac u planu je da se u narednom periodu nastavi sa poslovima izgradnje trotoara i u drugim delovima opštine.

„Ono što je naš veliki cilj su trotoari duž valjevskog i šabačkog puta jer su to dve veoma frekventne saobraćajnice. Sledeći korak je izrada projektne dokumentacije za te dve saobraćajnice za izgradnju trotoara duž tih puteva.“ – rekao je Stanojević.

Početak radova duž ove dve deonice očekuje se do kraja tekuće godine.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *