KARAVAN „TROFEJ ODBOJKICA“ U OBRENOVCU

Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, gostovao je u Obrenovcu.
Projekat Odbojkaškog Saveza Srbije “Odbojkica”, za decu uzrasta od 10 do 12 godina, koji je krenuo u decembru iz Knjaževca, gde se preko 300 mališana iz cele Srbije družilo, igralo mini-odbojku, zabavljalo u sportsko-rekreativnim izazovima i animiralo uz zabavne i edukativne sadržaje, pokazao se kao izvanredna ideja. 

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, naglasio je da mu je posebno drago što je Obrenovac još jedan put prepoznat kao grad sporta i dodao da ga posebno raduje što je od petsto mališana koji su učestvovali na ovom takmičenju čak dvesta iz Obrenovca.

„Jako me raduje to što deca vole da treniraju odbojku, a ono što je naš zadatak jeste da dodatno nastavimo da pomažemo i podstičemo decu da se bave jednim ovako lepim sportom. Obrenovac je specifičan po „Eko dinaru“ programu kojim pomažemo besplatno bavljenje sportom ovde u Obrenovcu i iz tog razloga ima toliko dece koja se bave sportom.“ – rekao je Stanojević.

Za učešće u našem gradu prijavljeno je preko 500 dece iz klubova koji pripadaju regionalnim centrima Beograd, Valjevo, Kragujevac i Zaječar. Specijalne gošće na festivalu bile su odbojkašice TENT-a, superligaša iz našeg grada koje su se nadmetale sa mališanima u odbojkaškim veštinama i spretnosti i bile su dosta popustljive, tako da su mlađe odbojkašice odnele pobedu.

Moto projekta „Trofej Odbojkica“ je „Igramo se i svi pobeđuju“ i ima za cilj da se deci pruži prilika da se igraju i zabave, da se druže i sklapaju nova poznanstva i zavole da se bave sportom. Mališani su igrali mini-odbojku, učestvovali u arenama izazova gde su pokazali svoje veštine sa loptom i vežbama fizičke kulture, rešavali zadatke primerene njihovom uzrastu u okviru “Odbojkica mozgalice”, slikali se sa maskotama i trofejima u foto areni.

„Za decu od 10 do 12 godina mi smatramo da je prvobitan interes da se dobro zabave, da uživaju i da se druže, da sklapaju nova poznanstva, a takmičarske utakmice će već doći same po sebi. Mi želimo kod njih da stvorimo želju za sportom, za igrom, za zabavom i svim tim nekim vrednostima koje afirmišemo.“ – rekao je Milan Vujačić, koordinator projekta „Odbojkica“.

Na festivalu “Trofej Odbojkica” u Obrenovcu, deca su se družila i sa maskotama Vodavoda, a uz flašice vode svi su dobili i posebne nalepnice sa superherojima Vodavoda vodice, a na štandu PEAK-a, zvaničnog proizvođača opreme svih odbojkaških selekcija Srbije, imali su priliku da se takmiče u igri memorije.

Svi učesnici su dobili diplome, sakupili interesantne stikere za svoja postignuća, a najsrećniji i najveštiji su kućama poneli i lepe darove od kompanije PEAK i Odbojkaškog saveza Srbije. Određeni broj mališana je, takođe, imao priliku da dobije i svoj crtež, kao lepu uspomenu.

Karavan „Trofej Odbojkica“ nastavlja svoje putovanje kroz Srbiju i zakazuje novo sportsko druženje 18. februara u Gornjem Milanovcu.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *