KK „PIK“ OBRENOVAC – ŠKOLA KOŠARKE

Na sportskom nebu Obrenovca pojavio se još jedan sportski klub. Reč je o košarkaškom klubu „PIK“ Obrenovac, koji je osnovao čovek velikog srca, energije, entuzijazma i sportskog iskustva Ivan Žigeranović, a koji je, isto tako, spreman da svoje dragoceno iskustvo prenese deci u školi košarke koja će raditi u sklopu KK“PIK“ Obrenovac.

Ivan Žigeranović je seniorsku karijeru počeo u ekipi Ergonoma za koju je nastupao do 2006. Nakon toga slede dve sezone u dresu FMP-a  sa kojim osvaja Kup Radivoja Koraća 2007. godine. Jednu sezonu je proveo u Borcu iz Čačka a 2009. odlazi u rumunski tim Gaz metan Medijaš gde provodi takođe jednu sezonu. Sezonu 2010/11. provodi u ekipi Turov Zgoželeca. Sezonu 2011/12. počinje ponovo u Borcu iz Čačka, ali već u decembru odlazi ponovo u rumuski Gaz metan Medijaš gde provodi ostatak sezone. Od 2012. po drugi put nastupa za Turov Zgoželec. Sa njima je osvojio Prvenstvo Poljske u sezoni 2013/14. i nastupao po prvi put u Evroligi u sezoni 2014/15. U februaru 2015. napušta Turov i prelazi u rumunski Asesoft Ploešti gde se zadržava do kraja sezone. I u sezoni 2015/16. zadržao se u Rumuniji, ali je ovoga puta branio boje ekipe U Kluž-Napoka. Pred početak sezone 2016/17. ponovo je obukao dres čačanskog Borca, ali ih je napustio 2016. i prešao u mađarski Sombathelj. U sezoni 2018/19. nastupao je za Radnički iz Obrenovca..

Misija KK“PIK“ Obrenovac je da deca odrastu u zdravom, sportskom okruženju gde će uz pažljivo osmišljen i profesionalan program zavoleti košarku i steći neprocenjivo iskustvo i nova prijateljstva. Klub će se bazirati na radu sa dečacima i devojčicama uzrasta od 6 do 14 godina.

Od 1.oktobra treninzi se održavaju u Balon sali DELUX preko puta kasarne gde će najmlađi imati odlične uslove za rad. Dva terena za rad sa selekcijama, podešavajuče koševe za najmlađe članove, svlačionice, tribine za roditelje…Termini treninga su ponedeljkom, sredom i petkom od 20 časova. Sve informacije vezano za upis i treninge se mogu dobiti na broj 063314500.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: KK“PIK“ Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *