KLUPE ZA MAME I BEBE NA ŠEST LOKACIJA U OBRENOVCU

Pod sloganom “Obrenovac, naša opština za bebe i mame” na šest lokacija na teritoriji opštine Obrenovac postavljene su klupe za dojenje, hranjenje i presvlačenje beba. Postavljanje klupa su zajednički sproveli JKP “Parking servis” i Gradska opština Obrenovac sa ciljem da se bebama i mamama olakša boravak van svog doma. Klupe su postavljene u obrenovačkim naseljima Dudovi, Rojkovac i Sunce, duž biciklističko-pešačke staze, uz kanal Kupinac i Gradskom parku.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je naglasio da je važno da se pažnja posvećuje mladim roditeljima.

– Jako je bitno da roditelje podržavamo u ovome, odnosno da imaju gde da presvuku dete kada dođu u centar grada ili bilo gde na obodu. Važno je i da na Stočnjaku, Dudovima i Rvatima imamo ovakve lokacije gde bi roditelji mogli da brinu o svojoj deci, kako ih ne bi više presvlačili po klupama i kolicima već na ovakvim adekvatno pripremljenim prostorima – naveo je Stanojević.

– O potrebi dojenja i svim tim stvarima koje prate odgoj deteta su pričala stručna lica, ali opet sa strane roditelja moje je da pružim podršku svim mladim roditeljima da vode računa o tome i da se što više opredeljuju za prirodno dojenje dece. Pored karata koje Parking servis daje za mlade roditelje planiramo da uvedemo još neke nove akcije za njih, jer je važno da podržavamo porodice u Obrenovcu – zaključio je Stanojević.

Dr Miloš Peković, direktor Doma zdravlja Obrenovac je rekao da sve nadležne ustanove ovom akcijom pokazuju da je porodica osnovna gradivna i funkcionalna jedinica društva.

– Kao što nam je ćelija osnovna gradivna jedinica organizma, tako i mi moramo da razvijamo porodicu, jer samo jaka i zdrava porodica može biti temelj i osnov zdravog društva – kazao je Peković.

Igor Vujičić, direktor JKP ”Parking servis” je podsetio da su za sve mlade roditelje obezbeđene besplatne bebi parking karte.

– Danas smo ovde povodom postavljanja klupa za dojenje, hranjenje i presvlačenje beba pod sloganom “Obrenovac, naša opština za bebe i mame”. Cilj postavljanja ovih klupa je da se olakša nesmetan boravak bebama i mamama kada se nalaze van doma. Klupe su konstrukcije tako da su prilagođene bebama i svojim izgledom se razlikuju od ostalih klupa. Zamolio bih sve sugrađane da vode računa o ovim klupama, da ih čuvaju i da ih učine dostupnim onima zbog kojih smo ih i postavili – izjavio je Vujičić.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

One thought on “KLUPE ZA MAME I BEBE NA ŠEST LOKACIJA U OBRENOVCU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *