KOLO SRPSKIH SESTARA „SVETA PETKA“ NAGRADILO NAJBOLJE UČENIKE

Kako se bližio kraj školske godine sestre su pristupile organizaciji planiranog darivanja,
koje je prvi put pokrenuto prošle godine, za sve učenike obrenovačkih osnovnih i srednjih škola koji su nosioci „Vukove diplome“, a posebno su bili nagrađeni đaci generacija svake škole namesništva posavskog.

Ove godine po prvi put su nagrađeni učenici koji su se istakli na takmičenju iz veronauke na nivou eparhije.

KSS je svakom nosiocu „Vukove diplome dodelilo ikonu Bogorodice. Svakom đaku generacije podarilo je ikonu Svete Petke. Đaci o.š. Grabovac i Gimnazije, koji su se istakli na takmičenju iz veronauke, njih šestoro, su pored ikone dobili i „Ohridski prolog“.

Parohijski dom je danas bio mali da primi sve koji su želeli da prisustvuju dodeli nagrada. Pozivu sestara su se odazvali kako nagrađeni učenici, tako i njihove razredne starešine, direktori škola, veroučitelji, sveštenstvo i ponosni roditelji.

Okupljenima se najpre obratio namesnik posavski Aleksandar Vučaj, a nakon toga se pristupilo podeli.

Svaka od sestara je darivala učenike jedne od škola. Ukupno je darivano 64. dece koja se mogu pohvaliti knjižicama u kojima su sve petice.

Đake generacije, njih šesnaestoro, svake od škola je nagrađivao nastojatelj manastira Grabovac o.Andrej i duhovnik Kola o. Nemanja Pavlović.

Sestre su pripremile trpezu ljubavi za sve prisutne.
Obraćajući se prisutnima, predsednica KSS-a gospođa Renata Marković je izrazila posebnu zahvalnost svim veroučiteljima koji su svesrdno pomogli u realizaciji ovog darivanja.

Slava Bogu!

Foto : Andjela Lazić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *