KONCERT GRUPE „SO SABI“ POD PLATANIMA

Grupa ”So Sabi” održaće koncert na sceni pod platanima, u nedelju, 6. avgusta sa početkom u 20.30 sati.

Koncert će biti održan u okviru tradicionalne kulturne manifestacije ”Obrenovačko kulturno leto”.

Koncert benda „So Sabi” prava je poslastica za ljubitelje savremene muzike zapadnog dela Afrike – mešavina latino i afričkog zvuka.

Bend „So Sabi” nastao je 1999. godine kao akustični sastav koji je gajio izvornu afričku muziku iz Gvineje, Zelenortskih ostrva, Senegala i okolnih zemalja, dakle etničke udaraljke i višeglasno pevanje tradicionalnih napeva različitih plemena. Tokom vremena pridodata je akustična gitara, u početku kao iskljucivo ritmički instrument, zatim bas i komplet bubnjeva, pa klavijature i saksofon, sto je dovelo do radikalne promene zvuka.

Poznat po karnevalskoj atmosferi i specifičnom zvuku različitih afro i latino muzičkih pravaca, bend je u toku dosadašnjeg rada imao zapažene nastupe na festivalima: Exit, Beer Fest, Fish Fest, a učestvovao je i u okviru velikih manifestacija na gradskim trgovima širom regiona.

Najpoznatiju numeru benda “Ma Cherie” obradio je poznati svetski di džej Antoine pa je tako pesma pronašla put do vodećih svetskih klubova.

Hitovi benda “Badjuda”, “Mamadu alesima”, “Promesa”… specijalno za koncert biće obrađeni u duhu novog pravca benda i nove postave koju čine: Atila Viši (klavijature), Aleksandar Todosijević (bubnjevi), Viktor Spasojević (bas gitara), Imer Ajdinović (gitara), Anđelka Tomić (vokal) i lider benda i glavni vokal, Raul Alberto Dias.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: : Facebook/ So Sabi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *