KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADSKE OPŠTINE OBRENOVAC

Tačno u 10.00 časova počela je konstitutivna sednica novog saziva skupštine GO Obrenovac. Skupštini prisustvuje 54 poslanika.

Usvojen je dnevni red gde je jedna tačka izbor Predsednika GO Obrenovac. Pored novog Predsednika biće birani zamenik Predsednika kao i članovi Veća GO Obrenovac

14.05 – Predsedniku opštine je zvanično predata zastava opštine Obrenovac. Zastavu je novom Predsedniku Grčiću predao bivši Predsednik Miloš Stanojević, a činu je prisustvovao i dugogodišnji Predsednik opštine Miroslav Čučković.

13.50 – Milorad Grčić izabran je za Predsednika GO Obrenovac. Mandat Predsednika traje 4 godine.

BIOGRAFIJA :

Rođen je 14. novembra 1970. godine u Obrenovcu, gde je stekao osnovno isrednje
obrazovanje. Visoko obrazovanje i zvanje diplomirani ekonomista stekao je na Univerzitetu Educons u Sremskoj Kamenici. Od 1992. godine počinje da se bavi privatnim preduzetništvom, kao vlasnik iosnivač
privatnih firmi i tokom 19 godina nastavlјa karijeru uspešnog preduzetnika. Direktor Rudarskog basena “Kolubara” postao je u oktobru 2012. godine. Uspešno je realizovao niz reformi u proizvodnji i upravlјanju RB „Kolubara“, što je donelo najveće uštede u poslovanju u istoriji firme. Uspešna sanacija štete na kopovima i tehnici nastala u poplavama 2014. godine omogućila je brz oporavak proizvodnje u RB „Kolubara“ i time direktno uticala na energetsku stabilnost Srbije. Funkciju direktora direktora Kancelarije za društveno odgovorno poslovanje i odnose sa lokalnim zajednicama u EPS-u obavlјao je od oktobra 2015. godine. Za vršioca dužnosti direktora JP EPS imenovan je 15. marta 2016. godine. Angažovanje u politici počeo je 2004. godine i na lokalnim izborima u septembru te godine postao je odbornik u Skupštini opštine Obrenovac. Funkciju zamenika predsednika opštine Obrenovac zaduženog za privredu i investicije obavlјao je u dva mandata, od sredine 2005. do početka 2010. godine. Živi u Obrenovcu, oženjen je i otac dvoje dece.

13.20 – Glasanje za izbor Predsednika GO Obrenovac je u toku

13.05 – Predsednik Skupštine GO Obrenovac, Đorđe Janjić predložio je Milorada Grčića za Predsednika GO Obrenovac. Pristupilo se pripremi procedure za glasanje.

13.01 – Odbornici Skupštine GO Obrenovac pristupaju proceduri izbora novog Predsednika GO Obrenovac

12.48 – Izabrani Predsednik i Potpredsednik Skupštine GO Obrenovac na period od 4 godine. U toku je izbor radnih tela Skupštine po tačkama dnevnog reda. Za Predsednika Skupštine izabran je predloženi Đorđe Janjić, a za Potpredsednika ranije predložena Jelica Grčić Dedajić.

BIOGRAFIJE :

Đorđe Janjić rođen je 21.06.1986. godine. Završio je srednju Tehničku školu u Obrenovcu, a nakon toga Fakultet za poslovne studije, smer izvršno upravljanje. Nakon toga na Fakultetu za kompjuterske nauke završava master studije i stiče zvanje master informatičar. Od 2012. do 2024. stiče radno iskustvo i to kao odbornik u Skupštini GO Obrenovac, UO SKC Obrenovac, na poziciji inženjera za podršku korisnicima i IT nabavke u okviru Elektroprivrede Srbije.

Jelica Grčić Dedajić rođena je 24.04.1992. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Obrenovcu. Visoku medicinsku školu strukovnih studija završila je u Zemunu, a zvanje diplomirani menadžer stekla je na Fakultetu za menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu. Izabrana je na izborima 2016, godine za odbornicu u Skupštini GO Obrenovac. Od 2016. do 2024. bila je zamenik Predsednika Skupštine GO Obrenovac. Predsednica je MO SNS Obrenovac. Udata, majka jednog deteta.

11.54 – Sednica je nastavljena i odbornici su pristupili glasanju

11.45 – Određena je pauza od 20 minuta nakon čega će se pristupiti glasanju za izbor predloženih

11.43 – Za Predsednika Skupštine GO Obrenovac predložen je Đorđe Janjić, a za podpredsednika Jelica Grčić Dedajić

11.39 – Nastavljen je rad Skupštine

10.49 – Predložena je pauza u trajanju od 30 minuta nakon koje se izlazi sa predlogom za Predsednika GO Obrenovac i sekretara Skupštine GO Obrenovac

10.45 – Odbornici Skupštine GO Obrenovac polažu zakletvu

10.38 – Pauza je završena. Mandati su potvrđeni.

10.21 – U toku je pauza od 20 minuta na kojoj će verifikaciona komisija kojom predsedava Milorad Janković Bata potvrditi mandate novom sazivu Skupštine

10.13 – Potvrđivanje i verifikacija odbornika i izbor skupštinskih tela

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *