KROZ PROZU I POEZIJU OBRENOVAČKI ĐACI PRUŽILI PODRŠKU OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Beogradski centar za osobe sa invaliditetom, već šestu godinu za redom, povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, raspisuje literarni konkurs za sve osnovce od petog do osmog razreda.

Ovogodišnja tema „O meni ne sudi, dok moje cipele ne navučeš“ okupila je veliki broj osnovaca u novoj zgradi Biblioteke, gde su tim povodom i dodeljene nagrade. Pobednika nije bilo, jer pobednici su svi oni koji su učestvovali. Pesnikinja Loza Pavlović je podelila svoje knjige svim učesnicima konkursa.

„I ove godine, kao i svih do sada, imamo odziv sa teritorije cele opštine Obrenovac, odnosno đaci iz svih škola iz Obrenovca su se odazvali na ovaj konkurs. Stiglo je negde oko pedeset literarnih radova, u prozi i poeziji. Ono što mi je posebno drago kao predstavniku Centra za osobe sa invaliditetom da je svake godine sve više radova i da je sve više kvalitetnih radova. Ono što razlikuje ovaj konkurs od drugih je to što nema prvih nagrada, već su svi nagrađeni. Po pitanju položaja osoba sa invaliditetom, deca su dosta osvešćenija po pitanju prava, obaveza, života dece sa invaliditetom i kroz svoje pesme i tekstove proze su to i ovoga puta pokazali.“ – rekla je Anđelka Kaljević, Beogradski centar za osobe sa invaliditetom.

Ovo je još jedan pokazatelj da Obrenovac ima sluha i da je tu za svoje sugradjane, ne samo na važne datume, već kad god je potrebno, što potvrdjuju i sadržaji proznih tekstova i pesama koji su stigli na konkurs.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Biblioteka „Vlada Aksentijević“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *