KZM OBRENOVAC – TRIBINA O JAVNOM NASTUPU

U organizaciji Kancelarije za mlade Obrenovac i GIZ-a organizovana je tribina o javnom nastupu za učenike srednjih škola.

Radionicu o javnom nastupu držao je Relja Dereta, trener komunikacijskih veština koji poseduje preko 15 godina iskustva gotovo svakodnevnog podučavanja i javnog nastupa svetskih eksperata, menadžera, naučnika, predavača, kreativnih radnika i drugih u formulisanju njihovih ideja. Osnivač je Škole aktivizma, gde je stotine mladih učilo kako da osmisli i sprovede svoje ideje. Sarađivao je sa vodećim kompanijama u zemlji, regionu i šire, uključujući Microsoft, Amazon, Telenor, VIP mobile, Erste Bank, OTP Banka, Nordeus i drugi.

„Veliko je interesovanje mladih Obrenovčana da nauče nešto novo i da nauče veštinu komunikacije. To će njima značiti na fakultetima i srednjim školama, ali i u radu prilikom zapošljavanja, kao i u svakodnevnom nastupu u okviru njihovog posla. Ono što je bitno i ono što smo danas videli je da su mladi zadovoljni ovom tribinom i mi kao Kancelarija za mlade potrudićemo se da ovakva dešavanja organizujemo što češće. Svakako ovakve tribine o javnom nastupu mladim obrenovčanima koji nisu zaposleni mogu pomoći prilikom njihovog razgovora za posao.“ – rekao je Boris Bogdanovski, načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima.

Na radionici prezentacijskih veština mladi su imali priliku da nauče kako da se pripreme za nastup, pronađu suštinu onoga što žele da kažu, zauzmu stav, koriste glas i ruke, povežu se sa publikom, pričaju autentično i prevaziđu tremu.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *