MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA „BEOGRAD – BANJA LUKA“ STARTOVALA U OBRENOVCU

Kružnom trkom u Obrenovcu počelo je 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banja Luka“, a do prog mesta i žute majice stigao je holandski biciklista Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

On je u uzbudljivoj završnici slavio ispred Tobijasa Noldea iz ekipe Benoti, dok je trećeplasirani na cilj stigao Davide Baso iz ekipe Ekotek.

Kiša i prilično hladno vreme za ovo doba godine malo su smetali biciklistima koji su došli iz 40 zemalja sveta, ali je bez obzira na sve solidan broj Obrenovčana došao da pozdravi gladijatore na dva točka.

– Uslovi nam nisu bili naklonjeni, ali sam zajedno sa ostatkom tima uspeo da ostavim dovoljno snage za sprint. Tek nam slede izazovi narednih dana, pa sam vrlo srećan što sam na ovakav način počeo trku – izjavio je Verhof.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa svojim timom kao i obično bio je odličan domaćin, naglasivši da je ponosan što je ova opština ponovo ugostila karavan.

„Pošto je naša opština pobratimljena sa dosta gradova i opština iz Republike Srpske ovo je idealna prilika da pošaljemo poruku da smo uvek uz naš narod sa druge strane Drine. Sam dolazak biciklista iz svih krajeva sveta je velika stvar za našu opštinu“, rekao je Stanojević.

 Ova trka u koju je uključeno 17 opština i gradova ima za cilj da promoviše biciklizam, ali i spaja Srbiju i Republiku Srpsku. Direktor trke Vladimir Kuvalja srećan je što je nastavljena saradnja sa Obrenovcem u kojem se svaki biciklista oseća kao kod kuće.

“ U Obrenovcu startujemo zanimljivom kružnom trkom od 17 časova. Karavan se sutra seli u Beograd iz kojeg će nas ispratiti prvi čovek srpske prestonice, gospodin Aleksandar Šapić. Idemo do Bijeljine. U toj etapi prelazimo granicu bez zaustavljanja. Trka ruši sve granice. Nakon toga selimo se za Zvornik, koji je bio prolazni cilj nekoliko puta. Odatle 19. aprila idemo preko Bratunca i Šekovića do Vlasenice. Potom imamo etapu od Višegrada do Jahorine. To je najnovija i najizazovnija etapa. Duž trke promovisaćemo možda dvije najatraktivnije lokacije u Srpskoj, ćupriju na Drini i Jahorinu. I posljednja etapa je na programu u nedjelju od Doboja do Banjaluke. Biciklisti će se tokom ova četiri dana zbirno popeti na 7.800 metara. To vam je malo manje od najvišeg vrha na svijetu Himalaja.“ – rekao je Kuvalja

Međunarodna biciklistička trka ”Beograd-Banja Luka”, održava se pod sloganom ”Srbija i Srpska zajedno”, a već 18. put zaredom ovu manifestaciju organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa biciklističkim klubom BSK iz Banja Luke.

Danas je na programu etapa od Beograda do Bijeljine duga 140 kilometara tokom koje će biciklisti proći kroz opštinu Obrenovac.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *