MEĐUNARODNI DAN STARIH OBELEŽEN U GERONTOLOŠKOM CENTRU OBRENOVAC

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1. oktobra, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba.

Starije osobe su ranjiva kategorija lica kojoj je potrebna podrška, ne samo zdravstvena i materijalna, već i ona koja je, možda, najbitnija, ali je potcenjena – ljudska pažnja.

Komisija za zdravlje, brigu o deci i porodici, rodnu ravnopravnost i socijalna pitanja GO Obrenovac posetila je danas Gerontološki centar u Obrenovcu, gde je u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba, za sve stanare ove ustanove organizovan kulturno – umetnički program. Sa najstarijima su se družili najmlađi članovi Društva za negovanje tradicije i kulture „Jeka“, kao i Crkveni hor, dok su i sami korisnici uzeli učešće u programu.

Direktor Gerontološkog centra Obrenovac, Zoran Subotić, naglasio je da će ceo mesec oktobar biti mesec solidarnosti sa starima i da će tokom meseca korisnici Gerontološkog centra imati priliku da uživaju u kulturno zabavnim sadržajima.

„Dosta starijih je samo, upućeno na neku pomoć i ovo je prilika da na neki način sve nadležne institucije, svi pojedinci koji vode računa, naročito deca, da se posvete tome i da vode računa i brigu o svojim starima.“- rekao je Subotić.

U Gerontološkom centru Obrenovac trenutno je 323 korisnika o kojima svakodnevno brine 135 zaposlenih i prema rečima direktora u ovom centru korisnici nikada nisu sami i dani su im ispunjeni različitim aktivnostima koje im pomažu da lakše i lepše provode dane.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *