MEĐUNARODNI SUSRETI U OBRENOVCU

Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije ”Međunarodni susreti u Obrenovcu”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Obrenovac, održaće se od 11. do 13. avgusta. Festival je prvi put organizovan 2010, godine sa ciljem da unapredi kulturu i umetnost u gradu ali i neguje kosmopolitski duh. Od taga se organizuje svake godine za redom.

Tradicionalna manifestacija biće organizovana na gradskom trgu u Obrenovcu. Najavljeni su gosti sa Kipra, Nemačke, Španije, Slovačke, Lužički Srbi, kao i kulturno-umetnička društva iz Obrenovca „Kruna“, KUD „Tent“, KUD „Prva Iskra“, DNTK „Jeka“, KUD Stubline i KUD Skela.

Prve večeri festivala, u petak 11. avgusta, Obrenovčani i gosti Obrenovca imaće priliku da uživaju u koncertu grupe „Garavi sokak“ koji je na programu od 20 časova. U subotu 12. avgusta od 19 časova biće organizovan svečani defile učesnika kroz grad sve do centralne bine na Gradskom trgu gde će folklorni ansambli nakon defilea, od 20 časova, izvesti tradicionalne igre zemalja iz kojih dolaze. Program u nedelju takođe počinje u 20 časova.

Član Veća gradske opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović najavio je tradicionalnu manifestaciju „Međunarodni susreti“.

„Ono što je novina je da će pored prvih ansambala igrati i veterani i rekreativci, jer želja nam je da pokažemo da amaterizam nema granicu u godinama i da ne samo roditelji gledaju nastupe svoje dece, već da i deca gledaju roditelje, bake i deke kako su to oni radili i kako sad to amaterski rade i organizuju se pri kulturno umetničkim društvima“ – rekao je Zoran Ćorlomanović.

Gosti iz inostranstva, pored nastupa, imaće priliku da upoznaju znamenitosti Obrenovca: Milošev konak, manastire, kuću Rankovića, Obrenovačku banju, ali i da zahvaljujući obrenovačkoj suvenirnici ponesu uspomene sa motivima Obrenovca.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *