MINISTAR MARTINOVIĆ OBIŠAO GRABOVAC, UŠĆE I POLJANE

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović, sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac Milošem Stanojevićem, predstavnicima Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac, obišao je danas mesne zajednice Grabovac, Poljane i Ušće i sa meštanima razgovarao o glavnim problemima i izazovima sa kojima se suočavaju, sve u cilju njihovog rešavanja u što kraćem vremenskom periodu. Ministar je naglasio da je GO Obrenovac uložila mnogo sredstava u izgradnju i obnovu lokalne putne infrastrukture, naročito nakon poplava 2014. godine, čime su rešeni mnogi problemi građana.

„Mnogo je uloženo u Obrenovac od strane države, ali i od strane lokalne samouprave, naročito nakon katastrofalnih poplava 2014. godine. Gradska opština Obrenovac je zaista uložila mnogo sredstava u izgradnju i obnovu lokalne infrastrukture i ja želim da im na tome čestitam. Danas sam došao kao ministar koji je zadužen za lokalnu samoupravu i da se upoznam sa problemima koji nisu rešeni i da vidimo na koji način možemo da ih rešimo. Vi ste lepo primetili da u mesnoj zajednici Poljane postoji problem sa uređenjem reke Kolubare. Znači Kolubara je do Poljana i posle Poljana uređena, ali kroz samo selo nije. Mi ćemo taj problem preneti nadležnima da se to u najkraćem roku reši“ – rekao je Martinović.

„Kao i u većini opština i gradova, lokalna putna infrastruktura je jedan od glavnih problema Obrenovca. Naglasio bih da je GO Obrenovac teritorijalno razuđena opština gde postoji i gde se trenutno gradi veliki broj kategorisanih i nekategorisanih puteva. U toku je čak izgradnja pravaca koji do sada nisu bili uređeni i uveren sam da u narednih nekoliko meseci na teritoriji Obrenovca neće postojati značajniji putni pravac koji nije asfaltiran.“ naveo je Martinović prilikom obilaska završnih radova na Milutinovića putu u MZ Grabovac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je značaj mnogobrojnih projekata koji se u interesu građana sprovode na području Obrenovca.

„Dosta programa koje mi sprovodimo i koje sprovodi Vlada, sprovodi se za samo građanstvo i naš zajednički cilj je da unapredimo život u našoj opštini, a samim tim da zajedno damo doprinos kako bi se standard na teritoriji Republike Srbije podizao iz dana u dan. Ono što je jako bitno je da je ministar upravo od ljudi sa terena mogao da čuje njihove potrebe i želje, kada je u pitanju sam život u ove tri mesne zajednice i raduje me to što zajedno sa nama želi da radi na otklanjanju tih problema.“ – izjavio je Stanojević.

Ministar je obišao radove na izgradnji crkve u Ušću posvećene Svetom velikomučeniku Geogriju, kao i most, koji je zbog oštećenja zatvoren za vozila javnog gradskog prevoza.

„Svestan sam problema koji izaziva nemogućnost korišćenja ovog mosta i trenutno je proces sanacije u toku. Njegova temeljna jama je popustila i on je jako nebezbedan za saobraćaj preko tri i po tone. Što znači da nije ničiji hir da ne dozvoljava da ovde prolazi autobus. U skladu sa tim mi ćemo napraviti dve okretnice sa strane mosta kako bi autobus dolazio do poslednje kuće i kako deca ne bi išla peške do centra sela i uskladićemo polaske koji u povratku iz Meite ne prijaju ljudima i ne mogu da se usklade. Sve linije javnog prevoza koje su iz naših seoskih mesnih zajednica, a vezane su za odlazak radnika na posao i one koje su najopterećenije će biti pojačane sa dodatnim vozilima, a one koje su ne opterećene putnicima da njih prepakujemo na tu vrstu termina kada ljudima odgovara i to jeste svrha ove reforme polazaka javnog prevoza na teritoriji mesnih zajednica.“ – rekao je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *