MINISTARSTVO TURIZMA I OMLADINE PODRŽALO PROJEKAT KZM OBRENOVAC

Ministar turizma i omladine Husein Memić potpisao je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava za realizaciju 41 projekta u cilju unapređenja života mladih kroz sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou. Ministarstvo turizma i omladine je za konkrs za podršku jedinicama lokalnih samouprava izdvojilo 62 miliona dinara.

Konkurs je usmeren na razvijanje mehanizama koji, između ostalog, pospešuju preduzetništvo, zaposlenost mladih, kao i na opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izradu strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike.

Za projekat Kancelarije za mlade opštine Obrenovac „Mesto za mozganje i nove ideje“, koji je podržalo Ministrastvo turizma i omladine opredeljeno je dva miliona i petsto hiljada dinara.

„Ovim sredstvima ćemo opremiti Kancelariju za mlade novom tehnikom, modernizovaćemo je, ali ćemo kroz ovaj projekat napraviti i sedam IT kurseva. Kursevi će biti veoma različiti, a ono što je najbitnije je da mladi ljudi imaju mogućnost da se prijave na svih sedam kurseva.“ – rekao je Boris Bogdanovski, načelnik Odeljenja za informisanje i brigu o mladima.

Bogdanovski je naglasio da će svi kursevi biti besplatni i da će zainteresovani pravovremeno dobiti sve potrebne informacije.

„Kao i do sada obićićemo sve srednje škole na teritoriji opštine Obrenovac gde ćemo našim mladim sugrađanima objasniti koji će kursevi biti, način prijave, način realizacije Ono što je bitno je da će mladi imati priliku da nauče nešto novo i dobiti sertifikate. Takođe, ovim sredstvima mi ćemo opremiti Youth hub i naša vrata su svima otvorena. “ – izjavio je Bogdanovski.

Memić je prilikom potpisivanja ugovora naglasio da Ministarstvo turizma i omladine podržava sve subjekte omladinske politike, ali da je neophodno i da jedinice lokalne samouprave povećaju ulaganja u aktivnosti za mlade i prostore za mlade.

Ministar je istakao da je deo konkursa ove godine opredeljen na opremanje omladinskih klubova i prostora za mlade, i da je poseban fokus bio na podršci novootvorenim kancelarijama za mlade i kancelarijama za mlade u manje razvijenim područijima.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *