NA ZABREŽJU ODRŽANO PLIVANJE ZA ČASNI KRST

U organizaciji Crkvene opštine i Gradske opštine Obrenovac, na pravoslavni hrišćanski praznik Bogojavljenje , na Zabrežju kod Kajak kanu kluba, organizovana je manifestacija plivanje za Časni bogojavljenski krst. 

Za Časni krst plivalo je49 učesnika, među kojima i jedna devojka, a prvi je do krsta stigao Jovan Vidaković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević čestitao je svim vernicima praznik Bogojavljenje.

Uvek je izazov na Bogojavljenje ući u hladnu Savu, a naše entuzijaste i pravoslavce na to navodi upravo očuvanje tradicije. Naime, tih 33 metara, koliko takmičari preplivaju, predstavljaju njihovu borbu za očuvanje naše tradicije pravoslavlja. Svi takmičari koji su uzeli učešće došli su do cilja, a ovom prilikom čestitao bih momku koji je prvi došao do Bogojavljenskog krsta i jednoj dami koja je preplivala 33 metara – naveo je Stanojević.

Iz Komisije za sport opštine Obrenovac zahvalili su svim institucijama koje su uzele učešće u organizaciji i realizaciji manifestacije.

Ovim putem bih se zahvalio svim građanima koji su podržali litiju od crkve do mesta gde se plivalo za Časni krst, momcima koji su plivali, čestitam, oni su naši heroji, a svim našim građanima čestitam veliki pravoslavni praznik – rekao je Igor Vjetrović iz Komisije za sport opštine Obrenovac.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *