NAJSAVREMENIJI DIGITALNI MAMOGRAF STIGAO U DOM ZDRAVLJA OBRENOVAC

Najsavremeniji digitalni 3D mamograf sa tomosintezom pristigao je u Dom zdravlja Obrenovac, a kontrolne preglede žene će moći da obavljaju od sledeće sedmice. U obrenovačkom Domu zdravlja u toku je i obnavljanje opreme u stomatološkoj službi koja će sa 6 novih stomatologa građanima moći da pruži još bolje stomatološke usluge. Prva od tri stomatološke stolice već je pristigla, a osim toga ova služba će dobiti i novi 2D ortopan i novi digitalni rendgen aparat.

Od 15. decembra sa radom počinje i nova ambulanta “Banja” u naselju Topolice, koja će zdravstvene usluge pružati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom.

Pokretna apoteka, ispred ambulante u Draževcu, dežuraće 15. i 18. decembra od 7:00 do 14:30 časova.

Tim povodom, obrenovački Dom zdravlja obišli su predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda.

Miroslav Čučković, grad Beograd je naglasio da će novi digitalni mamograf mnogo pomoći u radu obrenovačkog Doma zdravlja i naglasio važnost preventivnih pregleda.

Milorad Grčić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da će svi bitni projekti vezani za Dom zdravlja biti realizovani, kao i dodatna opremanja ove zdravstvene ustanove.

„Zdravlje je naravno najvažnije i naš je zadatak da sve ono što lekari zahtevaju od nas da to i obezbedimo. To smo i uradili, sada u obrenovački Dom zdravlja dolaze ljudi iz drugih rubnih beogradskih opština.“ – naveo je Grčić.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izrazio nadu da će povećanje plata zdravstvenim radnicima podstaći mlade da upisuju medicinski fakultet.

Dr Miloš Peković, direktor Doma zdravlja Obrenovac se osvrnuo i na dodatno opremanje stomatološke ordinacije.

„Ovo je prva od tri zubarske stolice koje će stići do kraja januara, a pored toga Dom zdravlja će dobiti i novi 2D ortopan i novi digitalni rengen aparat. Naš cilj je da u budućnosti postanemo konkurentni po kvalitetu usluga i mogu samo da kažem da će se u zdravstvenoj zaštiti menjati neki uslovi što se stomatologije tiče.“ – rekao je Peković i najavio otvaranje nove ambulante.

„Otvaramo jednu ambulantu izabranog lekara u Topolicama, odnosno u ambulanti ”Banja” koji će raditi ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, a sredom su tu specijalisti iz Zemuna. Na taj način apelujem na sugrađane koji žive u Topolicama i Šljivicama da mogu da koriste tu ambulantu kao i bilo koju na opštoj praksi u Obrenovcu.“ – poručio je Peković.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *