NAJZAHTEVNIJI RADOVI NA IZGRADNJI TEMELJA ZELENE PIJACE U OBRENOVCU PRIVODE SE KRAJU

Radovi na izgradnji zelene pijace u Obrenovcu, koji su počeli pre oko četiri meseca, trebalo bi da budu završeni na jesen sledeće godine.

Nova pijaca u Obrenovcu protezaće se na skoro 10.000 kvadratnih metara, a projektovana je kao zatvoreni objekat s lokalima, administrativnim prostorom, podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama, kao i zatvorenom pijačnom halom s tezgama.

Obavljaju se radovi na izgradnji podne izolacije, nakon čega će se raditi na izgradnji temeljne ploče, a svi građevinski radovi na izgradnji novog objekta pijace trajaće do oktobra 2024. godine.

Opština će nastaviti da radi manje projekte u skladu sa svojim mogućnostima i budžetom, a Grad Beograd će one kapitalne, poput ove pijace, atletskog stadiona i drugih većih projekata u Obrenovcu.

„Ono što me ljudi pitaju često, s obzirom da sam sad intenzivnije u Obrenovcu, jeste „Da li si morao da odeš u Beograd?“. Moj odgovor jeste upravo na ovom gradilištu. Projekat izgradnje zelene pijace košta koliko i godišnji budžet opštine Obrenovac, zato je važno da Obrenovac ima neku vrstu podrške iz Grada Beograda, jer takvi pojekti ne mogu da se finansiraju u kratkom periodu, kako su inače Obrenovčani navikli. Naš cilj je da već sledeće godine završimo izgradnju ovog objekta, da za dve godine izgradimo novi atletski stadion, takođe da počnemo sa radovima na izgradnji novog mosta i da Obrenovac ostane u dinamici radova na kakvu su građani već navikli. Naš cilj je da već sledeće godine imamo ovaj objekat završen.“ – rekao je gradski menadžer, Miroslav Čučković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je, da se radovi izvode utvrđenom dinamikom i zamolio građane za strpljenje dok traju radovi.

„Vremenski uslovi pogodovali su izvođenju radova. Naš plan je da nova pijaca bude izgrađena na jesen naredne godine. Izvođači vredno rade na realizaciji ovog projekta, takođe potrebno je strpljenje, kako bi se završili početni radovi, nakon kojih će uslediti radovi koji su nešto lakši.“ – rekao je Stanojević.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac”, Milan Marošanin, naglasio je da je zadovoljan napredovanjem radova i poštovanjem rokova.

„Mali podatak za naše sugrađane, 20000 kubika zemlje je ovde iskopano, preko 3500 kubika šodera, odnosno kamena, uvaljano u postojeću podlogu i čeka nas u narednom periodu oko 6000 kubika betona koji će biti armiran i ugrađen samo u podnoj ploči gde će se za godinu dana nalaziti podzemna garaža. U narednih petnaest do dvadeset dana sve će ovo biti popločano, završeno i kreće se sa izgradnjom velike temeljne ploče.“ – rekao je Marošanin.

Vrednost investicije izgradnje kompleksa Zelene pijace je više od 1,5 milijardi dinara sa PDV-om. Pijaca će se protezati na skoro 10.000 metara kvadratnih i biće zaista pijaca kojom će se ponositi svi Obrenovčani. 

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *