NAPREDUJE IZGRADNJA NOVE PIJACE

Radovi na izgradnji zelene pijace u Obrenovcu odvijaju se predviđenom dinamikom i trenutno se privode kraju radovi na izgradnji podne ploče. Uporedo sa radovima sprovode se postupci za izgradnju nastavka Gembešove ulice.

Nova pijaca u Obrenovcu protezaće se na skoro 10.000 kvadratnih metara, a projektovana je kao zatvoreni objekat s lokalima, administrativnim prostorom, podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama, kao i zatvorenom pijačnom halom s tezgama.

„Od letos kada je počela izgradnja ove pijace bilo je puno ljudi koji nisu verovali da će ovde biti pijaca i da sama dinamika radova neće teći predviđenim tempom. Dešava se upravo ono što smo priželjkivali, a to je izgradnja nove savremene pijace koja ide dobrim tempom. Ova pijaca će zajedno sa novim krilom Doma zdravlja činiti jednu ambijentalnu celinu ovde u centru Obrenovca. Radimo na tome da izmenimo izgled Obrenovca i unapredimo funkcionisanje grada i našim sugrađanima pružimo neke nove mogućnosti kada su u pitanju njihove navike. Ovde će ne samo moći da kupuju kvalitetnu robu koju naši poljoprivrednici proizvode, već će i naši proizvođači imati bolje uslove kada je u pitanju plasman robe. Nova garaža koja će biti savremenija i lepša od one prethodne i to će činiti upravo ono što pokušavamo da uradimo, a to je da izgradimo lepši i bolji Obrenovac – rekao je predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac”, Milan Marošanin, naglasio je da

se radovi na izlivanju podne ploče privode kraju.

„Uporedo sa izgradnjom podne ploče rade se i bočni zidovi, pregradni betonski zidovi iznad toga ide prva ploča i jednostavno ulazimo u lepši deo gradnje. Ono što će naši sugrađani videti je to da pijaca od 5000 kvadrata sa 155 novih parking mesta ide kraju.“ – rekao je Marošanin.

Vrednost investicije izgradnje kompleksa Zelene pijace je više od 1,5 milijardi dinara sa PDV-om. Pijaca će se protezati na skoro 10.000 metara kvadratnih i biće zaista pijaca kojom će se ponositi svi Obrenovčani. 

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *