NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI VRTIĆA U BARIČU

Predstavnici opštine Obrenovac i grada Beograda, kao i roditelji i zaposleni u predškolskoj ustanovi „Perka Vićentijević“ obišli su danas radove na izgradnji vrtića u Bariču. Na ovom objektu koji će biti  od izuzenog značaja, budući da će u velikoj meri uticati na smanjenje liste čekanja za upis dece u vrtiće, završeno je 80 odsto radova, a kompletan završetak vrtića očekuje se na proleće 2024. godine. Vrtić ”Kolibri” dobiće novih 9 soba i multifunkcionalnu salu, kao i idealne uslove za boravak dece i rad. Naime, novi objekat imaće oko 1500 metara kvadratnih i biće veći nego prethodni, te će i veći broj dece imati priliku da ovde boravi.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, naglasio je da izgradnja novog Kolibrija teče predviđenom dinamikom.

“ Mi smo se iz sve snage borili da dođemo do izgradnje ovakvog objekta, jer jednostavno 46 godina star objekat, koji je prethodno bio ovde, nije više mogao da opsluži sve potrebe mališana i mi smo se opredelili za rušenje i izgradnju novog. Mi jednostavno moramo da vodimo računa o budućim generacijama i budućim klincima koji će ovde rasti i razvijati se. Veoma je važno da napomenem da su odlukom grada Beograda vrtići besplatni za naše mališane i kada sada povežemo sa ovako novim objektom mogu da kažem da stvaramo uslove za nove klince i opet naravno radimo na tome da budućim roditeljima pružimo sve potrebne uslove kako bi imali što bolje mogućnosti za podizanje porodice i odgoj dece, jer moramo da vodimo računa o tome da imamo što veći broj mališana jer na njima ostaje i Obrenovac i Srbija i oni će ostati ovde da razvijaju našu opštinu i našu Srbiju.“ – rekao je Stanojević.

Nakon završetka gradjevinskih radova na objektu vrtića krenuće se sa rekonstrukcijom Radničke ulice, naglasio je član Veća GO Obrenovac Predrag Jovanović i zamolio meštane Bariča za još malo strpljenja, jer su radovi pri kraju.

„Ova ulica nije asfaltirana od 1981. godine, kompletno ćemo uraditi rekonstrukciju asfalta, bankina, tako da će biti potpuno novoizgrađena ulica u ovom delu Bariča. Takođe, bavićemo se i ovim delom gde se odlaže đubre, na žalost to je postala mini deponija, jer uglavnom ljudi sa strane dolaze i odlažu đubre. Rešićemo i taj problem u ovom delu Bariča.“ – rekao je Jovanović.

U naselju Kolonija u Bariču u toku su i radovi na izgradnji prostorija za komunalnu policiju što će dodatno doprineti očuvanju reda kako u samoj Koloniji, tako i u kompletnom Bariču.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *