NOVA FASADA I IZOLACIJA NA ŠKOLI U TRSTENICI

U mesnoj zajednici Trstenica počeli su radovi na postavljanju izolacije i nove fasade na objektu Osnovne škole „Živojin Perić“ koji je sagrađen 1930. godine. Radove su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda.

Na ovom skoro sto godina starom objektu neophodni su bili radovi ovog tipa, što zbog estetike, što zbog energetske efikasnosti kako bi osmoro dece koja trenutno pohađaju ovu školu rasli i učili u zdravom, toplom i lepom okruženju. Pre izvesnog vremena škola je priključena na gradski vodovod, a ima mogućnost i priključenja na gas.

Sredstva za rekonstrukciju fasade obezbedila je Gradska opština Obrenovac.

„Pored ove škole u Trstenici, imali smo priliku pre neki dan da obidjemo i novi vrtić i to je slika onoga što mi radimo da stvorimo dobre uslove za naše mališane i da u svakom selu imamo podjednake uslove za razvoj i obrazovanje. Obrazovni sistem u Obrenovcu se upravo oslikava u ovome da vodimo računa o seoskim školama, koliko vodimo i o gradskim, kako bi te zgrade sačuvali za neke buduće generacije.“ – rekao je predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević.

Kako navodi predsednik opštine većina seoskih škola na teritoriji opštine Obrenovac iziskuje nekakav vid adaptacije, pa će se tako u planu nove budžetske godine izdvojiti sredstva za ovakve vidove investicija, kako bi sve škole bile potpuno funkcionalne za nesmetan rad i boravak dece.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *