NOVE TRIBINE ZA FUDBALSKI KLUB „ROJKOVAC“

Najmlađi obrenovački Fudbalski klub „Rojkovac“ ili kako njihovi verni  navijači vole da kažu „Plavo bela familija“ osnovan je pre sedam godina. Sve je krenulo od grupe entuzijasta koji su imali viziju i želju da svom naselju poklone fudbalski klub, korak po korak i novoosnovani klub je kretao uzlaznom putanjom ka uspehu. Ono što ovaj klub izdvaja od drugih je velika popularnost i veliki broj navijača koji ih prate i bodre iz utakmice u utakmicu i skoro uvek na spektakularan način proslave pobedu. U sklopu FK „Rojkovac“ radi i škola fudbala koja je okupila najtalentovanije dečake, koji baš kao i njihove starije kolege nižu uspehe.

„Mali korak za veliki san“ je bila parola koja se provlačila tokom godina među članovima i simpatizerima kluba, a danas zahvaljujući Gradskoj opštini Obrenovac taj veliki san postao je stvarnost. Nakon šest godina od osnivanja Gradska opština Obrenovac pomogla je izgradnju terena „Car Dušan Silni“, kao i prostorija neophodnih za funkcionisanje kluba, svlačionica i kancelarija.

Malo po malo teren „Car Dušan Silni“ na Rojkovcu poprima izgled pravog stadiona, pa su tako i danas čelnici Gradske opštine Obrenovac prisustvovali postavljanju novih tribina na ovom stadionu, čiju izgradnju su pomogli prijatelji kluba, opština Obrenovac i kompanija „Pro Tent“.

„Ja sam ovde odrastao i drago mi je što se ispred moje zgrade u proteklih par godina formirao i napravio ovaj fudbalski klub. Videli ste koliko ima mališana, koliko je interesovanje i dečice i roditelja, čak i iz drugih delova grada decu dovode ovde da treniraju. Pro Tent kao društveno odgovorno preduzeće će i u narednom periodu pomagati ovakve aktivnosti sportskih udruženja, kako bi se stekli što bolji uslovi za sve mališane opštine Obrenovac. Za sledeću godinu imamo plan još štošta da uradimo kako sa ovim fudbalskim klubom, tako i sa ostalim sportskim udruženjima i nadamo se da će biti još više mališana koji će se okrenuti ovom zdravom načinu života.“ – rekao je direktor „Pro Tenta“, Slobodan Vujičić.

Navijači fudbalskog kluba „Rojkovac“ od sada će pratiti utakmice i bodriti svoj klub sa novih tribina, a čelnici kluba kažu da im je to dodatna motivacija za još bolje rezultate.

„Završena je sezona, mi ne stajemo i ove nedelje smo na stadionu. Posle završene uspešne sezone, možemo da se pohvalimo, i te kako, i što se tiče prvog tima i što se tiče klinaca. Stiglo je nešto što smo dugo čekali, o čemu se naglas šapuće na Rojkovcu, to je tribina sa zapadne strane terena do tržnog centra. Mislim da ova tribina daje totalno drugu dimenziju i stadionu, a i celom našem naselju, tako da za proleće imamo jako velik motiv da budemo još bolji i da nikad ne stanemo.“ – rekao je Miloš Stefanović, FK „Rojkovac“.

Plavo bela familija ponosna je na svoj klub i na svoj teren „Car Dušan Silni“, a imajući u vidu koliki broj navijača prati ovaj klub i koliku pažnju izazivaju od prvog dana formiranja, treba očekivati da će veliki broj dece, omladine i naravno ostalih sugrađana, pronaći svoje mesto i sa novih tribina uživati u igri i fantastičnoj atmosferi najvažnije sporedne stvari na svetu.

„Danas nije bilo utakmice, i na stadionu posle današnjeg susreta neće ostati ni jedan bod ali ostaće nešto mnogo vrednije, i za nas danas ali i buduće generacije. Čelnici opštine i gradske vlasti danas su posetili naše najmlađe fudbalere. Oni su mališanima uručili vaučere za sportsku opremu i igračke, i zajedno sa njima otvorili veliku tribinu sa zapadne strane stadiona. Ovom prilikom bi se zahvalili današnjim gostima na velikom napretku na infrastrukturnom planu koji su nam omogućili. U planu je da se postavi 400 plavo belih stolica koje će pružiti komfor našoj brojnoj publici ali i roditeljima koji gledaju svoju decu kako na treninzima tako i turnirima kojih će sada biti mnogo više na Dući. Danas smo veoma ponosni na naš teren i naselje i jedva čekamo da posle ovoga i radova na samom terenu dočekamo beogradsku publiku.
Dame i gospodo sedite slobodno – Rojkovac nikada neće stati!“ – kažu iz Fudbalskog kluba „Rojkovac“.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *