NOVO DEČJE IGRALIŠTE U UROVCIMA

Prioritet Gradske opštine Obrenovac je stvaranje jednakih uslova za odrastanje dece i iz sela i iz grada. To potvrđuje još jedno novo igralište, ovoga puta u naselju Nurča, u Urovcima, koje su posetili predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda. U ovom naselju postavljeni su mobilijari, takođe biće postavljeni koševi, česma i reflektori koji će osvetliti prostor i dodatno povećati nivo bezbednosti na igralištu.

„Tražio sam da se izvrši popis svih igrališta na teritoriji naše opštine, kako bismo ostvarili uvid u trenutno stanju dečijih igrališta. Činjenica je da je potrebno uložiti novac u obnovu igrališta, pa s tim u vezi napravićemo plan za narednu budžetsku godinu, izdvojićemo dodatna sredstva za ulaganje u izgradnju novih i obnovu postojećih igrališta. Gledaćemo da dođemo do svakog sela, do svakog igrališta, da ga ponovo rekonstruišemo ili da izgradimo novo u zavisnosti od potreba mesnih zajednica.“- rekao predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

Stanojević je podsetio da je u prethodnom periodu mesna zajednica Barič dobila nova igrališta i najavio rekonstrukciju ”Raketice”, igrališta u centru grada, kao i igrališta u Topolicama.

Predsednik Saveta mesne zajednice Urovci Miloš Nenadović naglasio je, da je novoizgrađeno dečije igralište u skladu sa uslovima koji garantuju bezbednost korisnika.

„U planu je da se sledeće godine asfaltira ulica koja vodi ka igralištu i da se na tom prostoru postavi ulično osvetljenje, što će dodatno osvetliti i sam prostor igrališta – rekao je Nenadović i ovom prilikom zahvalio predstavnicima Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac, kao i rukovodstvu PD Pro Tent koji su donirali sredstva za izgradnju novog igrališta u mesnoj zajednici Urovci.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *