NOVO VOZILO ZA JKP OBRENOVAC

Zahvaljujući inicijativi gradskog menadžera Miroslava Čučkovića i dobroj saradnji Grada Beograda sa Gradskom opštinom Obrenovac, a kroz projekat Sekretarijata za zaštitu životne sredine u Javno komunalno preduzeće „Obrenovac“ stiglo je posle auto-podizača još jedno novo vozilo – kamion smećar.

„Reč je o nastavku saradnje sa Gradom Beogradom, gradskim menadžerom Miroslavom Čučkovićem i Sekretarijatom za zaštitu životne sredine. Novi kaminon smećar vrlo brzo će se naći na našim gradskim ulicama. Podsetiću da je pre ovog vozila, stigao i auto podizač, takođe stići će i buldožer koji će biti korišćen za gradsku deponiju, a isporuku istog očekujemo u naredna dva meseca.“ – naveo je direktor JKP Obrenovac, Milan Marošanin.

Marošanin je ovom prilikom naglasio, da će naredne godine jedan od važnijih zadataka ovog preduzeća biti upravo obnavljanje mehanizacije.

Gradski menadžer Miroslav Čučković istakao je, da je sveukupni razvoj Obrenovca proizvod svakodnevnog rada i da će se taj kontinuitet rada nastaviti i dalje.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević ovom prilikom naglasio je da je unapređivanje mehanizacije JKP-a jedan je od načina borbe za zdraviju životnu sredinu.

„Ulažemo značajna sredstva za obnovu mehanizacije Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac”, kako bismo uticali na održavanje zdravije i čistije životne sredine. Značajnu količinu raspoloživih resursa usmeravamo na čišćenje divljih deponija, odnošenje komunalnog otpada, te stoga kontinuirano unapređujemo i obnavljamo neophodnu mehanizaciju.“ – naveo je Stanojević.

Stanojević je takođe dodao da će zahvaljujući projektu ”Eko Tamnava”, čiji je deo i opština Obrenovac, Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac” dobiti novu mehanizaiju koja će omogućiti odnošenje komunalnog otpada na mestima gde to ranije nije bila praksa.

Stanojević je iskoristio priliku i zamolio građane da adekvatno odlažu komunalni otpad, na propisan način, kao i da koriste usluge Javnog komunalnog preduzeća, poput ”kabaste subote”, čime će se izbeći stavranje divljih deponija i nepotrebno angažovanje mehanizacije i svih ostalih resursa JKP-a.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *