OBELEŽAVANJE HORIZONTALNE SAOBRAĆAJNE SIGNALIZACIJE U ZONAMA ŠKOLA

U toku je obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije u zonama škola na teritoriji opštine Obrenovac. Obeležavanje pešačkih prelaza vrši se novom tehnologijom, te će isti u blizini škola od ove školske godine biti obeleženi crvenom bojom, a sve u svrhu da bi se dodatno uticalo na svest vozača da prilagodi brzinu i na taj način podigne stepen bezbednosti đaka i drugih učesnika u saobraćaju. Komisija za bezbednost saobraćaja na teritoriji gradske opštine Obrenovac apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i smanje brzinu u blizini škola.

Ivan Stojić, član Veća Gradske opštine Obrenovac je izjavio da će sva horizontalna signalizacija u zonama škola biti obnovljena.

– To ćemo uraditi iz razloga da vozači što više paze na naše najmlađe učesnike u saobraćaju. Ono što bih hteo da naglasim jeste da opština Obrenovac i Komisija za bezbednost u saobraćaju je poslala sve zahteve kako bi obezbedili sve zone škola, ono što je ostalo od državnih puteva je trenutno najveći problem naših škola. Kada to kažem mislim na školu u Konaticama, Draževcu i Piromanu – poručio je Stojić i uputio apel svim učesnicima u saobraćaju.

– Zamolio bih građane, obzirom na kratak rok u kome počinje škola da obrate pažnju, da uspore i vode računa o našim najmlađim učesnicima u saobraćaju. Kada kažem najmlađim učesnicima mislim ne samo na osnovce već i srednjoškolce. Zamolio bih i pešake da obrate pažnju u saobraćaju i da svi funkcionišemo onako kako treba i da nemamo ni jedan nemili događaj u školskoj godini – zaključio je Stojić.


Goran Ćirić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca je istakao da se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacijom izvode novom tehnologijom.

Ćirić je dodao da se ova tehnologija koristi kako bi boja na pešačkim prelazima u zonama škola bila postojanija i uočljivija.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *