OBELEŽEN DAN ŠKOLE „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ U OBRENOVCU

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ proslavila je Dan škole u prisustvu učenika, nastavnika i brojnih zvanica, među kojima su kolege iz drugih škola, kao i predstavnici Gradske opštine Obrenovac. Na svečanosti koja je organizovana u holu, učenici su podsetili da škola obeležava 64 godine postojanja.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ počela je sa radom 1959. godine, kada je imala 1.150 učenika raspoređenih u 31 odeljenje, a u školi je radilo 38 nastavnika. Danas je ovo najveća obrazovna ustanova u Obrenovcu sa više od 1.500 učenika i oko 160 zaposlenih.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, Vera Đorđević čestitala je svim svojim „Zmajevcima“ rođendan, kako kolegama, učenicima koji pohađaju ovu školu, tako i nekadašnjim đacima ove škole, a njih je zaista mnogo.

„Mi kao jedan dobar tim, kao jedan veliki tim ovde u školi, svake godine ovaj naš rođendan ne može drugačije nego da proslavimo kroz čitavu jednu sedmicu, nekada i malo više, jer i učenici i nastavnici žele da pokažu sve ono što su sa svojim drugarima, sa svojim nastavnicima uradili tokom ovog perioda. Timskim radom u ovoj školi mi se svake godine radujemo svojim uspesima i u tom smislu rastemo, svake godine sve više medalja, sve više uspeha koje naši učenici i moje kolege zajedno sa njima postižu.“ – rekla je Vera Đorđević.

Povodom Dana škole organizovan je likovni i literarni konkurs na temu „Svi znaju šta drugarstvo znači“, a svoju humanost učenici i nastavnici ove škole pokazali su kroz organizaciju Humanitarnog bazara za Ognjena Bojkovića i Nikolu Aćimovića, koji će biti nastavljen i tokom sledeće nedelje.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *