OBELEŽENO 63 GODINE RADA PREDŠKOLSKE USTANOVE „PERKA VIĆENTIJEVIĆ“

Predškolska ustanova „Perka Vićentijević“ svoj 63 rođendan obeležila je svečanom priredbom u pozorišnoj sali Sportsko kulturnog centra Obrenovac. Deca iz svih obrenovačkih vrtića pripremila su sadržajan program kojim su se predstavila mnogobrojnoj publici. Ovu lepu i razigranu proslavu rođendana predškolske ustanove nisu propustili ni čelni ljudi opštine Obrenovac.

Prva nova predškolska ustanova počela je da radi 1961. godine u bivšoj zgradi porodilišta. Ova ustanova je pripojena Predškolskoj ustanovi “Perka Vićentijević” koja je otvorena 1970. godine u novoizgrađenom objektu u ulici Vuka Karadžića br.92.

Od 1976. godine počinje intenzivan razvoj dečje zaštite koji prati izgradnja novih objekata:

  • 1976. godine otvoren je vrtić “Kolibri” u Bariču, prvi objekat na području grada Beograda.
  • 1977. godine otpočeo je da radi vrtić “Zeka” u Obrenovcu, namenjen deci naselja “Dudovi”
  • godine 1978. na području opštine Obrenovac očinje da okuplja decu putujući vrtić “Poletarac“, prvi takav vrtić u Srbiji.
  • vrtić “Veseljko” u Obrenovcu, primio je prve mališane 1980. godine, većinu iz naselja druge mesne zajednice
  • iz naselja “Rojkovac“u Obrenovcu, prvi predškolci su krenuli u vrtić “Nevena” 1988. godine

– Pretprošle godine otvoren je novi objekat vrtića u Belom Polju, očekujemo uskoro otvaranje i objekta u Bariču. Naime, naši kapaciteti iz godine u godinu rastu, međutim uvek su nam potrebni još veći kapaciteti – naveo je direktor Predškolske ustanove ”Perka Vićentijević” Miloš Desančić.

Predškolska ustanova „Perka Vićentijević“ prihvata oko 1940 dece, što je oko 30% dece predškolskog uzrasta iz Obrenovca i 18 mesnih zajednica. U neposrednom radu sa decom uključeno je oko 123 vaspitača, 52 medicinske sestre, 3 stručna saradnika i saradnici (socijalni radnik, dijetetičari i stručni saradnici na preventivi).

Ova predškolska ustanova u svom radu primenjuje novi program predškolskog vaspitanja pod nazivom ”Godine uzleta”.

– Novi pogram rada obuhvata saradnju sa roditeljima i lokalnom zajednicom. Sadržaj ovog programa je zanimljiv deci, a deo programa predstavljen je na ovoj priredbi. S obzirom da su deca akteri ove predstave, izdvojili smo ono što je karakteristično za njih, a to su pesma i igra – rekla je stručni saradnik Predškolske ustanove ”Perka Vićentijević” Dragana Cvetanović.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *